Vienkāršo pasta sūtījuma saņemšanai nebūs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Latvijas pasts" logo.
"Latvijas pasts" logo. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Lai mazinātu cilvēku pulcēšanos pulcēšanos VAS "Latvijas pasts" nodaļās un samazinātu risku tajās inficēties ar Covid-19, no ceturtdienas, 25.marta, vienkāršo pasta sūtījumu saņemšanai klientu apkalpošanas vietās nebūs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, trešdien lēma valdība.

Grozījumu iesniedzēja Satiksmes ministrija (SM) norāda, ka izmaiņas regulējumā nepieciešamas, jo apliecinoša dokumenta saņemšana aizkavē sūtīju izsniegšanas laiku.

"Latvijas pasts" nodaļās, kam saviem klientiem jānodrošina vismaz 15 kvadrātmetru platība vienai personai, nereti vienlaikus pasta pakalpojumu sniegšanas vietā apkalpo tikai vienu cilvēku, un pasta pakalpojumu sniegšanas specifikas dēļ veidojas rindas un drūzmēšanās ārpus pasta pakalpojumu sniegšanas vietām.

Ar grozījumiem noteikumos par prasībām vienkāršo, ierakstīto un apdrošināto pasta sūtījumu izsniegšanai noteikta arī iespēja atkārtoto informatīvo paziņojumu par saņemtu sūtījumu noformēt e-paziņojuma formā, nevis papīra formātā pastkastītē, ja klienti šādai pieejai iepriekš ir piekrituši.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4000 darbinieku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu