Nākamnedēļ skolēniem nodarbības svaigā gaisā varēs rīkot 52 pašvaldībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skolēni maskās. Ilustratīvs attēls
Skolēni maskās. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

No nākamās pirmdienas, 29.marta, formālās un neformālās izglītības nodarbības ārtelpās grupā līdz 20 personām varēs norisināties 52 epidemioloģiski drošās pašvaldībās, kas ir par septiņām vairāk nekā šonedēļ, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā aktuālākā informācija.

Epidemioloģiski drošu pašvaldību sarakstā šonedēļ vairs nav iekļauts Aglonas, Dobeles, Jēkabpils, Ķeguma, Mērsraga, Pārgaujas un Rūjienas novads.

Savukārt šonedēļ sarakstā iekļuvis Amatas, Dundagas, Garkalnes, Jaunpils, Kokneses, Līgatnes, Mālpils, Mārupes, Salacgrīvas, Talsu, Valkas un Ventspils novads. Tāpat šonedēļ par drošu atzīta Ventspils.

Līdz ar to mācības svaigā gaisā nākamnedēļ varēs rīkot Aizputes, Alojas, Alsungas, Amatas, Apes, Auces, Beverīnas, Burtnieku, Cēsu, Dundagas, Durbes, Garkalnes, Iecavas, Ilūkstes, Inčukalna, Jaunjelgavas, Jaunpiebalgas, Jaunpils, Kandavas, Kārsavas, Kocēnu, Kokneses, kā arī Krustpils novadā.

Epidemioloģiski drošam kritērijam par divu nedēļu Covid-19 saslimstības rādītājam līdz 250 atbilst arī Limbažu, Līgatnes, Mazsalacas, Mālpils, Mārupes, Nīcas, Pāvilostas, Pļaviņu, Priekuļu, Raunas, Ropažu, Rucavas, Rundāles, Salacgrīvas, Saulkrastu, Skrīveru, Skrundas, Strenču, Talsu, Tērvetes, Valkas, Vārkavas, Vecpiebalgas, Vecumnieku, Ventspils un Viesītes novads. Līdz ar to arī šajās pašvaldībās skolēni vienā grupā līdz 20 personām varēs mācīties svaigā gaisā.

Savukārt no pilsētām skolēni svaigā mācīties varēs Jēkabpilī, Valmierā un Ventspilī.

Pašvaldību saraksts stāsies spēkā 29.martā.

Epidemioloģiski droši pašvaldību saraksts, kurās drīkstēs organizēt mācības svaigā gaisā, aktualizēs katras nedēļas trešdienā.

LETA jau ziņoja, ka formālās un neformālās izglītības procesu epidemioloģiski drošākajās pašvaldībās var īstenot ārtelpās, ļaujot pulcēties grupās līdz 20 cilvēkiem.

Minētā atļauja būs spēkā divas nedēļas pašvaldībās, kur kumulatīvais saslimstības ar Covid-19 rādītājs nepārsniedz 250 gadījumus uz 100 000 cilvēku. Šādā veidā mācības klātienē varēs norisināties ārtelpās pamatizglītības un vidējās izglītības pakāpes izglītojamajiem.

Kā norādīja Izglītības un zinātnes ministrija, lai samazinātu izglītojamo psihoemocionālo slodzi, Ministru kabineta rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, pamatizglītības un vidējās izglītības pakāpes izglītojamajiem daļu no formālās vai neformālās izglītības programmas var apgūt klātienē, ārtelpās, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības. Izglītojamo grupai, kas piedalās izglītības programmas īstenošanā, nedrīkst būt lielākai par 20 izglītojamajiem.

Lai izglītības process mācībām ārtelpās tiktu organizēts kontrolētā veidā, nepasliktinātu epidemioloģisko situāciju un neveicinātu epidemioloģiskās drošības riska pieaugumu, rīkojumā noteikti ierobežojumi gan nodarbību maksimālam skaitam nedēļā, gan arī vienas nodarbības norises maksimālam ilgumam neformālajā izglītībā, kas ir analoģisks ar vienas mācību stundas un individuālas konsultācijas ilgumu - 40 minūtēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu