Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Vienmēr gatavs! Kas ir intīmā kosmētika un kāpēc ir svarīgi to izmantot seksa rotaļās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: FUN FACTORY GmbH

​Bieži nākas dzirdēt maldīgu pieņēmumu, ka kārtīgs mačo uz burvju mājienu jebkuru sievieti var padarīt miklu un gatavu seksam. Šāda vīriešu pārliecība nereti rezultējas dzimumakta laikā gūtās mikrotraumās un nebaudāmā seksā – sieviete nespēj sasniegt orgasmu un pienācīgi izbaudīt mīlas rotaļas. Šoreiz stāstīsim par intīmo kosmētiku: cik svarīgi ir to izmantot un kā izvēlēties katrai seksa aktivitātei piemērotāko.

Intīmās kosmētikas līdzekļu piedāvājums ir tikpat plašs, cik seksa rotaļlietu klāsts. Arī šīs kosmētikas veidu ir daudz: lubrikanti, stimulējošie geli, masāžas eļļas, sveces un geli, dažādi produkti ar feromoniem un afrodiziakiem, līdzekļi anālo rotaļu komfortam un daudz kas cits baudas rotaļu dažādošanai, komforta nodrošināšanai un patīkamo sajūtu veicināšanai.

Populārākā izvēle –  lubrikanti

Vissvarīgākā un populārākā intīmās kosmētikas sadaļa ir dažādi lubrikanti. Tie ir pielietojami rotaļās, kurās tiek izmantoti prezervatīvi un seksa mantiņas, kā arī nepieciešami baudāmai anālajai stimulācija un citām aktivitātēm, kuru maksimālai izbaudīšanai nepieciešama papildus slīdviela.

Diemžēl, joprojām var saskarties ar mītu, ka sievietei lubrikants nav vajadzīgs, jo maksts taču izdala dabīgo mitrumu.

Šādu aplamu uzskatu dēļ ļoti daudzas sievietes kaunas lietot papildus lubrikantu un seksa laikā cieš diskomfortu.

Foto: SexyStyle

Lai saprastu, kādēļ vairumā gadījumu ir nepieciešams lietot lubrikantu, ir jāsaprot, ka neviena cilvēka ķermenis nestrādā kā automātisks un nevainojams dabīgā lubrikanta padeves mehānisms. Slīdvielas izdalīšanās ir atkarīga ne tikai no uzbudinājuma līmeņa, bet arī no ļoti daudziem citiem faktoriem Dabīgo mitrumu ietekmējošo faktoru ir ļoti daudz: hormonālais līmenis, veselības stāvoklis, medikamenti, ēšanas paradumi, stress, sievietēm papildus arī menstruālais cikls utt. Var droši teikt, ka viss cilvēka dzīvesveids ietekmē to, cik daudz un vai vispār ķermenis spēj ražot dabīgo lubrikantu komfortablam seksam. Papildus lubrikanta izmantošana nozīmē rūpes par komfortu, veselību un patiesu vēlmi gūt un sniegt baudu.

Kādos gadījumos lubrikants ir jālieto obligāti

Kopā ar prezervatīvu. Tas lubrikanta daudzums, kas atrodas uz paša prezervatīva, ir pietiekams vien dažām minūtēm akta vai lielākajā daļā gadījumu vispār nav pietiekams. Papildus pievienots lubrikants vairos komfortu, palīdzēs sasniegt baudu un nodrošinās prezervatīva drošību.

Sausums un berze ir viens no visbiežākajiem iemesliem, kādēļ prezervatīvi plīst.

Anālo rotaļu laikā. Anālā atvere pati neizdala nekādu lubrikāciju. Pie jebkādas anālās stimulācijas ir nepieciešams lietot lielu daudzumu lubrikanta, lai netraumētu maigo gļotādu. Tieši nepietiekošs mitrums ir ļoti biežs iemesls, kādēļ anālā stimulācija nav baudāma vai pat ir sāpīga.

Ar seksa rotaļlietām. Jebkāda seksa rotaļlieta pati par sevi vienmēr būs sausa. Lai tās lietošana būtu iespējama un arī baudāma, ir jāparūpējas, lai mantiņa ir maksimāli slidena visā mīlas rotaļu laikā. It īpaši tas attiecas uz rotaļlietām, kas paredzētas penetratīvai izmantošanai.

Jebkādu rotaļu laikā, kurās ir vēlme izjust maksimālu komfortu un sasniegt baudu. Pat, ja sekss notiek vagināli - bez prezervatīviem un rotaļlietām, lubrikants nenāks par ļaunu. Tas nevar sabojāt mūsu ķermeņa fizioloģisko procesus, bet tikai uzlabot intīmo rotaļu pieredzi un rezultātus.

Lubrikantu dažādība un to izmantošanas veidi

Lubrikanti iedalās pēc to bāzēm: ūdens bāzes, silikona bāzes, hibrīdi, eļļas bāzes un pulverveida, ko jāsajauc ar ūdeni.

Ūdens bāzes lubrikanti ir visuniversālākie no visiem, jo tos var lietot jebkāda seksa un intīmo rotaļu laikā. Tie arī ir saderīgi ar jebkāda materiāla prezervatīviem, rotaļlietām, menstruālajām piltuvēm, intīmajiem trenažieriem.

Pēc konsistences tie ir gēlveidīgi un, pateicoties tam, visvairāk līdzinās cilvēka dabīgajam lubrikantam. Tie var būt ļoti biezi, vidēji biezi vai šķidri. Nekvalitatīvi ūdens bāzes varianti var būt lipīgi, ķepīgi un radīt kairinājumu. Labāka kvalitāte nodrošinās maksimāli ilgu slīdēšanu.

Silikona bāzes lubrikanti pēc konsistences ir eļļaini. Tie var būt biezāki un treknāki vai šķidrāki un zīdaināki. Tiem ir labāka slīdamība nekā uz ūdens bāzes ražotajiem, bet arī daži lietošanas ierobežojumi.

Uz ādas tie rada eļļainu slānīti, jeb slidenu kārtiņu, kas arī nodrošina izcilu slīdamību, vispār neiesūcoties ādā. Vislabāk silikona bāzes lubrikantus ir izmantot anālajām spēlēm un rotaļām dušā vai vannā. Tie vispār neizžūst un slīd ļoti ilgi, līdz pat brīdim, kad tiek nomazgāti ar ziepēm. Tie nešķīst ūdenī un tāpēc ir īpaši piemēroti rotaļām ūdenī. Tie lieliski sader ar stikla un metāla materiāla mantiņām. Ir iespēja šos silikona bāzes produktus izmantot arī kā masāžas eļļu pārējam ķermenim.

Lielākais silikona bāzes lubrikantu trūkums ir tas, ka tos nedrīkst izmantot ar silikona materiāla rotaļlietām un citām mantiņām, kas ir mīkstākas par stiklu vai metālu. Tie iekļūst šo rotaļlietu materiāla porās un tos ir grūti nomazgāt nost. Ar laiku šie lubrikanta pārpalikumi saēd mantiņas materiālu.

Svarīgi! Atceries, ka šīs vielas nav lubrikanti un tās nevajadzētu izmantot intīmajās rotaļās: ķermeņa kosmētiskā eļļa vai krēms, bērnu eļļiņa, kokosriekstu sviests, olīveļļa un citi kosmētiskie līdzekļi un pārtikas produkti. Tās nav piemērotas jutīgajai gļotādai un maksts vai anālās atveres mikroflorai, jo nav atzītas dermatoloģiskajos un klīniskajos testos, un nav drošas saskarei ar gļotādu.

Foto: SexyStyle

Lubrikantu iedalījums pēc izmantošanas veida:

  • Orālie ar garšām un smaržām. Nav ieteicams izmantot vagināli un anāli. Tie lietojami tikai uz ķermeņa, ārējām aktivitātēm. Piemēram, Swede Fruity Love;
  • Vaginālie ar neitrālu Ph līmeni. Piemēram, pjur Woman Nude;
  • Anālie ar papildus mitrinošām un ādu mīkstinošām sastāvdaļām. Piemēram, YESforLOV Anal;
  • Universālie, kas lietojami visur un visam. Parasti neitrālie ūdens bāzes varianti. Piemēram, pjur We-Vibe Lube
  • Stimulējošie ar papildus sajūtas veicinošām sastāvdaļām, kas var sildīt, vēsināt vai patīkami kņudināt. Piemēram, Sensuva ON Insane;
  • Sterilie/anestezējošie, kas piemēroti uretras rotaļām vai anālajai stimulācijai.

Stimulējošā kosmētika jaunu izjūtu medniekiem

Stimulējošās kosmētikas klāstā ir dažādi geli, krēmi un eļļas, kurās ir aktīvās sastāvdaļas, kas rada aizraujošas sajūtas veicinošu efektu.

Foto: SexyStyle

Visbiežāk šāda tipa līdzekļi tiek izmantoti klitora jutības veicināšanai vai locekļa jutības mazināšanai. Lai sasniegtu maksimāli baudāmu rezultātu, ir rūpīgi jāseko konkrētā produkta lietošanas instrukcijai. Stimulējošie līdzekļi mēdz būt lietojami gan ārēji – uz dzimumorgāniem, gan arī iekšēji – makstī.

Aizraujošākie stimulējošās kosmētikas specefekti:

  • Sievietes klitora vai G zonas jutības veicināšana ar siltumu vai vēsumu;
  • Maksts sieniņu jutības uzlabošana ar savelkošu un sašaurinošu efektu;
  • Vīrieša erekcijas stimulēšana, veicinot asinscirkulāciju;
  • Locekļa jutības samazināšana labākai izturībai un ilgākam aktam;
  • Kakla muskulatūras atslābināšana mineta veikšanai;
  • Krūšu galu stingrībai un jutības veicināšanai ar vēsuma efektu;
  • "Vibrējošie" lūpu balzami aizraujošākiem skūpstiem un neaizmirstamam orālajam seksam.

Nereti cilvēki izmanto līdzekļus, kuri sola sniegt vairākus efektus vienlaikus. Tomēr daudz prātīgāk būtu izvēlēties katrai vajadzībai piemērotāko variantu. Lubrikants labākai slīdamībai būs nepieciešams daudz biežāk nekā stimulējošie līdzekļi. Izvēloties lubrikantu ar stimulējošo efektu, ir risks, ka stimulējošās sastāvdaļas uz ādu iedarbosies pārāk bieži. Tā rezultātā var rasties pieradums vai ādas pārkairinājums. Tāpēc intīmās kosmētikas plauktiņā labāk turēt lubrikantu ikdienas lietošanai, blakus tam noliekot sajūtas veicinošo gelu tām reizēm, kad ir vēlme izbaudīt jaunas sajūtas.

Te vari apskatīt labākos lubrikantus, bet šeit aplūkojama izraujošāko un efektīvāko stimulējošo līdzekļu izlase.

Raksts tapis sadarbībā ar "SexyStyle"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu