VIDEO ⟩ Rīgā regulāri novērots bezpilota lidaparāts, kas apseko dzīvokļos notiekošo (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Eimantask/shutterstock.com

Rīdzinieks Andrejs, kurš dzīvo vienā no Rīgas mikrorajoniem, novērojis, ka pie viņa dzīvokļa logiem regulāri novērojams bezpilota lidaparāts. Rīdzinieks ir pārliecināts, ka šādā veidā tiek iegūta informācija par dzīvoklī esošajām mantām, ziņo raidījums "Bez Tabu". 

Andrejs norāda, ka Valsts policijai nav zvanījis, jo nezina, kādu informāciju likumsargiem sniegt. Viņam nav zināms ne cilvēks, kurš vada bezpilota lidaparāta, ne viņa atrašanās vieta, ne drona numurs.

Andrejs par regulāri novēroto dronu stāstīja: "Drona lidojuma trajektorija ir lineāra – paralēli dzīvokļu logiem. Arī pie mana loga tas uzkavējas pāris minūtes un ir skaidri redzams, ka notiek filmēšana. Loģiski, ka eju uzreiz uz citu istabu, bet manuprāt, tas problēmu neatrisina. Atkarībā no redzamības, šī drona rīcībā tagad ir informācija par mantām manā dzīvoklī." 

Civilās aviācijas aģentūrā norāda, ka visiem, kuru droni aprīkoti ar videokamerām, attēlu fiksēšanas iekārtām, ir jāreģistrējas. Ja lidaparāta masa lielāka par 250 gramiem, jāapgūst tiešsaistes apmācību kurss un jānokārto teorijas eksāmens.

Ja drons ir smagāks par 500 gramiem, lidaparāts nedrīkst trešajām personām pietuvoties tuvāk par 50 metriem.Ja lidaparāts sver līdz 249 gramus, pilots pats izvērtē, cik tuvu drīkst pietuvoties citām personām.

Video: raidījuma "Bez Tabu" sižets 

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu