Dobeles novada domes deputāti lems par savas algas samazināšanu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dobeles novada pašvaldības ēka.
Dobeles novada pašvaldības ēka. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien plkst.14 Dobeles novada domes deputāti lems par sava atalgojuma samazināšanu, aģentūra LETA uzzināja domē.

Iepriekš Finanšu un budžeta komitejas locekļi vienbalsīgi atbalstīja vienu no diviem deputātu iesniegtajiem lēmumprojektiem par grozījumiem Dobeles novada domes 2019.gada 29.augusta lēmumā "Par Dobeles novada domes deputātu mēnešalgu". Atbalstītais lēmumprojekts paredz, ka 2021.gadā, neraugoties uz to, ka saskaņā ar izmaiņām Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā amatpersonu darba atlīdzība pieaugtu, Dobeles novada domes amatpersonām mēnešalga tiek samazināta.

Finanšu un budžeta komitejai bija iesniegti divi priekšlikumi. Domes priekšsēdētāja Andreja Spridzāna (ZZS) iesniegtais lēmumprojekts, ko sēdē vienbalsīgi atbalstīja visi komitejas locekļi, paredz samazināt amatpersonu esošo atalgojuma līmeni, jo tajā par pamatu tiek ņemta 2019. un 2020.gada vidējā bāzes alga, tādējādi atalgojums atbilst pirmspandēmijas līmenim.

Deputāta Edgara Gaigaļa (NA) iesniegtais lēmumprojekts paredzēja, ka visām amatpersonām tiek saglabāts 2020.gada darba samaksas līmenis. Komitejas sēdes gaitā Gaigalis savu priekšlikumu atsauca.

Priekšlikumi par domes deputātu algu samazināšanu tika iesniegti, ņemot vērā Covid-19 izplatību un ar to saistīto valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, kā arī šo apstākļu izraisīto ekonomisko stāvokli un nodarbinātības problēmas.

Finanšu un budžeta komitejā atbalstītais lēmumprojekts paredz, ka koeficients, kuru piemēro, nosakot domes priekšsēdētāja un vietnieka mēnešalgu, tiek samazināts par vairāk nekā 6%.

Savukārt deputātu darba stundas likmi plānots samazināt par vairāk nekā 2%. Paredzēts, ka deputāta darba stundas likme turpmāk būs 6,85 eiro, bet komitejas priekšsēdētājam tā sasniegs 14,57 eiro. Komitejas priekšsēdētāja vietniekam stundas likmi plānots noteikt 10,85 eiro apmērā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu