Mairis Briedis ar video no Ēģiptes zirga mugurā izpelnās asu nosodījumu un sadusmo fanus (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

vēstījām, Latvijas bokseris Mairis Briedis ar ģimeni devies uz Ēģipti. No turienes viņš dalījās ar jestru video, kurš pārāk negāja pie sirds viņa sekotājiem.

Briedis vietnē "Facebook" dalījās ar video, kurā bez krekla visai lielā ātrumā jāj ar zirgu. 

Tiesa, komentāri pie video nebija pārāk sportistam komplimentējoši - daudzos no tiem bija jūtams nosodījums un žēlums pret dzīvnieku.

"Ieteiktu, tāpat kā pretiniekus sportā, tā arī šeit zirgu izvēlēties atbilstoši svara kategorijai, nevis vienkārši izpriecāties un izskatīties iespaidīgi uz gandrīz ponija, kurš noteikti nejūtas tāpat!", "Tas zirdziņš zem viņa traki maziņš izskatās. Žēl zirdziņa!", "Mairis lielāks par zirgu...", "Nesalauz muguru zirdziņam!", "Zirgs knapi kājās noturas un smagi elš...", "To zirgu nav žēl? Tak vispār jau!", "Tas ponijs tūlīt galus atdos..." - bija daži no komentāriem, kas lasāmi pie ieraksta. 

Pats Briedis uz kritiku nav atbildējis. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mairis Briedis (@mairisbriedis)

Vai ir viens noteikts standarts, pēc kura noteikt lielāko pieļaujamo svaru, ko var nest zirgs? Nav vienas viennozīmīgas atbildes uz šo jautājumu. Taču 2008. gadā ASV tika veikts pētījums par šo tēmu.

Astoņiem zirgiem mugurā uzlika kravas, kas bija 15 līdz 30 % no zirga ķermeņa masas. Rezultāti liecināja par to, ka zirgiem, kuri nesa nastu, kas bija līdz 20 % no dzīvnieka ķermeņa masas, netika novērotas nekādas problēmas.

Tiek pieņemts, ka ap 550 kilogramiem smags zirgs var nest 110 kilogramus smagu nastu. Taču ikdienā bieži vien šī proporcija netiek ievērota, bet samērojot treniņa slodzi, nav teikts, ka zirgs izjutīs lielu diskomfortu.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu