Ogres novada Sporta centrā pašvaldība plāno veidot masveida vakcinēšanas pret Covid-19 centru (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ogre.
Ogre. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ogres novada Sporta centrā pašvaldība plāno veidot masveida vakcinēšanas pret Covid-19 centru, aģentūrai LETA apstiprināja Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (NA).

Pašvaldībā norāda, ka aprīlī visā valstī plānots sākt masveida vakcinēšanu pret Covid-19, arī Ogres novada pašvaldība sadarbībā ar Ogres rajona slimnīcu gatavojas masveida vakcinēšanas procesam, izstrādājot plānu, kā nodrošināt ērtu un pieejamu vakcinēšanu ne tikai Ogres, bet arī Ikšķiles, Ķeguma un Lielvārdes novadu iedzīvotajiem.

Ogres rajona slimnīcas vadītājs Dainis Širovs (NA), Ogres novada domes priekšsēdētājs Helmanis, priekšsēdētāja vietnieks Gints Sīviņš (NA), izpilddirektors Pēteris Špakovskis, izpilddirektora vietniece Dana Bārbale, kā arī vairāku pašvaldības iestāžu vadītāji pagājušajā nedēļā notikušajā tiešsaistes sanāksmē apsprieda jautājumus par gatavošanos masveida vakcinācijas procesa organizēšanai.

Ogres rajona slimnīca ir gatava nodrošināt masveida vakcinēšanu, izveidojot vakcinācijas centru Ogrē. Širovs norādīja, ka, gatavojoties masveida vakcinācijai, slimnīca ir pieteikusi vakcīnas Ikšķiles, Ķeguma, Lielvārdes un Ogres novada iedzīvotājiem.

"Plānojam izveidot piecas mediķu brigādes, kas nodrošinās iespēju vakcinēt visa jaunveidojamajā Ogres novada iedzīvotājus. Vakcinācijai ir jānotiek stingrā mediķu uzraudzībā, tāpēc esam nolēmuši izveidot vienu spēcīgu vakcinācijas centru," skaidroja Širovs.

Viņš piebilda, ka Ogre kā vakcinācijas centrs ir izvēlēts tieši drošības apsvērumu dēļ, jo cilvēku reakciju uz vakcīnu nevar iepriekš paredzēt. Lielākoties cilvēkiem pēc vakcīnas saņemšanas nav īpašas reakcijas, taču atsevišķos gadījumos reakcija var izpausties. "Mums ir jābūt gataviem sniegt arī neatliekamo medicīnisko palīdzību, tāpēc būtiski, ka netālu atrodas slimnīca," informēja slimnīcas vadītājs.

Vakcinācijas centra ierīkošanai ir nepieciešamas piemērotas telpas - pietiekami plašas, lai varētu ierīkot nodalījumus vakcinēšanas procedūras veikšanai, ar atsevišķu ieeju un izeju, ar vides pieejamību cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Sabiedriskās kārtības nodrošināšanai vakcinēšanas dienās ir nepieciešama arī pašvaldības policijas darbinieku klātbūtne. Ir jādomā arī par iedzīvotāju nogādāšanu uz vakcinācijas centru un atpakaļ mājās, pauda pašvaldības vadītājs.

"Mums mediķu uzstādījums ir skaidrs, apzināsim iespējas un visiem spēkiem sniegsim palīdzību mediķiem, lai sagatavotos masveida vakcinācijai," pauda Helmanis. Viņš aicina arī kaimiņu novadu pašvaldību vadītājus atbalstīt slimnīcas iniciatīvu, būt atsaucīgiem, atbalstīt mediķus, organizēt transportu iedzīvotājiem, tādējādi veicinot vakcinācijas procesu un paātrināt sabiedrības dzīves atgriešanos normālās sliedēs.

Par vakcinēšanas procesa norises kārtību iedzīvotāji savlaicīgi tiks informēti.

Kā vēstīts, Veselības ministrija veic organizatoriskos priekšdarbus, lai aprīļa sākumā atklāšanas gatavībā būtu divi lielie vakcinācijas centri Rīgā un 12 liela mēroga vakcinācijas punkti, kas iekārtoti ar Rīgas pašvaldības atbalstu, kā arī deviņi vakcinācijas punkti Latvijas lielākajās pilsētās, proti, Ventspilī, Liepājā, Jelgavā, Jūrmalā, Cēsīs, Valmierā, Jēkabpilī, Rēzeknē un Daugavpilī. Plānots, ka liela mēroga vakcinācijas centri pilnvērtīgu darbību sāks brīdī, kad Latvijā būs pietiekami daudz vakcīnu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu