Baltijas valstis pieprasa Krievijas varas iestādēm nodrošināt Navaļnijam veselības aprūpi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Navaļnijs
Aleksejs Navaļnijs Foto: AFP/SCANPIX

Baltijas valstis pieprasa Krievijas varas iestādēm nodrošināt Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam veselības aprūpi, sociālajā tīklā "Twitter" uzsver Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ierakstā Rinkēvičs norāda, ka tiek saņemtas satraucošas ziņas par Navaļnija veselības stāvokli, un akcentē, ka piekļuve veselības aprūpei ir pamattiesības pat politiski ieslodzītajiem. Rinkēvičs arī aicina starptautisko kopienu un Eiropas Komisiju par situāciju neklusēt.

Jau vēstīts, Krievijas cietuma mediķi uzskata, ka ieslodzītā Navaļnija veselības stāvoklis ir apmierinošs, pavēstīja Federālā Sodu izpildes dienesta (FSIN) Vladimiras apgabala struktūras preses dienests.

"24.martā FSIN Vladimiras apgabala iestādēs pēc notiesāto lūguma notika medicīniskās pārbaudes, notika arī notiesātā Navaļnija pārbaude. Pārbaudes rezultātos viņa veselības stāvoklis tika atzīts kā stabils, apmierinošs," ceturtdien preses birojā pavēstīja žurnālistiem.

Iepriekš Navaļnija advokāti norādīja, ka opozicionāram cietumā ievērojami pasliktinājusies pašsajūta, kopš pagājušās nedēļās viņam stipri sāp mugura un viņš nevar piespiest kāju pie zemes. Advokāte sacīja, ka opozicionāram iedots pretsāpju līdzeklis.

15.martā plašāka sabiedrība uzzināja, ka Navaļnijs atrodas Vladimiras apgabala Pokrovas cietumā. Todien sociālajos tīklos Navaļnijs paziņoja, ka viņam "kopumā viss ir labi". Savukārt 22.martā politiķa vārdā tik publicēts vēl viens tvīts. Tajā viņš pastāstīja par "dienas mīļākajiem brīžiem", esot cietumā. Ierakstā par Navaļnija veselību nekas nebija minēts.

44 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok". Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa saindēšanas stāv Kremlis, kas šīs apsūdzības noraidījis.

FSIN Navaļnija aizturēšanu skaidroja ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus, un tiesa to nomainīja pret reālu cietumsodu.

Navaļnija apcietināšana Krievijā izraisīja plašus protestus, kuru laikā policija aizturēja aptuveni 11 000 cilvēku.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu