Ostapenko pārvar Maiami turnīra otro kārtu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien Maiami "WTA 1000" turnīra otrās kārtas spēlē pieveica Beļģijas sportisti Kirstenu Flipkensu un iekļuva sacensību trešajā kārtā.

Ostapenko (WTA 54.) otrās kārtas mačā ar 6-2, 5-7, 6-3 uzvarēja beļģieti Kirstenu Flipkensu (WTA 94.).

Pirmo setu ar servi sāka Flipkensa, zaudējot divus savas serves geimus pēc kārtas, turklāt otro - "sausā", un nonākot iedzinējos ar 0-4.

Seta turpinājumā abas tenisistes pārliecinoši uzvarēja savas serves geimos, pēdējā no tiem Ostapenko izmantojot otro no divām pēc kārtas breikbumbām un uzvarot setu ar 6-2.

Arī otro setu ar servi sāka Beļģijas tenisiste, taču uzvarēja abos pirmajos savas serves geimos.

Tikmēr Ostapenko ceturtajā geimā dāvāja pretiniecei divas breikbumbas pēc kārtas, otro no kurām Flipkensa izmantoja, taču pēc brīža pati zaudēja geimu, servējot. Visbeidzot 12.geimā ar otro breikbumbu Beļģijas tenisiste vēlreiz uzvarēja, servējot Ostapenko, un izlīdzināja rezultātu pa setiem, svinot panākumu setā ar 7-5.

Arī pēdējo setu ar servi sāka Flipkensa, uzvarot geimu. Toties trešajā geimā, kas ar 20 izspēlēm izvērtās par garāko spēlē, ar trešo breikbumbu Ostapenko izdevās gūt punktu, panākot vadību 2-1.

Pēc trim geimiem bez breikbumbām septītajā Flipkensa deva Ostapenko divas breikbumbas pēc kārtas, no kurām tika izmantota jau pirmā - 5-2 Latvijas pirmās raketes labā.

Astoto geimu uzvarēja Beļģijas tenisiste, izmantojot otro breikbumbu un panākot 3-5, taču jau nākamais geims kļuva par pēdējo mačā, ko, pretiniecei servējot, Ostapenko uzvarēja "sausā", svinot uzvaru ar 6-3 setā un visā spēlē.

Trešajā kārtā Ostapenko tiksies ar planētas pirmo raketi Ešliju Bārtiju no Austrālijas vai slovākieti Kristīnu Kučovu (WTA 149.).

Par trešās kārtas sasniegšanu Latvijas tenisiste nopelnīja 65 WTA ranga punktus.

Abas tenisistes karjeras laikā savā starpā pirms tam bija spēkojušās trīs reizes. 2015.gadā turnīros Vankūverā un Stambulā uzvarēja Flipkensa, bet 2018.gadā Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā pārāka bija Ostapenko.

Latvijas tenisiste pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6-4, 6-7 (4:7), 6-1 uzvarēja ķīnieti Sjijui Vanu (WTA 135.). Tikmēr beļģiete zaudēja kvalifikācijas otrajā kārtā, bet pēc Elisones Rīskes dalības atsaukšanas iekļuva pamatturnīrā kā "laimīgā zaudētāja" un sacensības sāka uzreiz no otrās kārtas.

Ostapenko kortā devās arī pagājušajā nedēļā, kad Sanktpēterburgas "WTA 500" raudzes turnīra apstājās otrajā kārtā. Savukārt Flipkensa šosezon pēc Abū Dabī turnīra otrās kārtas sasniegšanas nākamajās divās sacensībās apstājās pirmajā kārtā.

Ostapenko šosezon 12 spēlēs ir izcīnījusi septiņas uzvaras, bet Flipkensa uzvarējusi divās no septiņām cīņām.

Latvijas tenisiste karjeras laikā izcīnījusi trīs WTA titulus, tajā skaitā triumfējot Francijas atklātajā čempionātā, kamēr Flipkensai ir viena trofeja, kas izcīnīta 2012.gadā Kvebekas pilsētā.

Dohas turnīra laikā Latvijas pirmā rakete atjaunoja sadarbību ar 2013.gada Vimbldonas čempionāta uzvarētāju Marionu Bartoli, kura ģimenes pieauguma dēļ bija paņēmusi pauzi treneres arodā. Ostapenko un francūzietes sadarbība 2019.gada rudenī izvērtās ļoti veiksmīga, jo ar jauno treneri korta malā rīdziniece sasniedza divus WTA turnīru finālus pēc kārtas, vienā no tiem izcīnot uzvaru.

Tāpat otrās kārtas spēli ceturtdien aizvadīs arī Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, kura centrālajā kortā pēc pusnakts mēros spēkus ar talantīgo amerikānieti Koko Gofu.

Sevastova WTA rangā ieņem 57.vietu, bet Gofa ir 36.pozīcijā un turnīrā Maiami saņēmusi 31.numuru.

Turnīrs Maiami uz cietā seguma norisināsies līdz 3.aprīlim. Sacensību kopējais balvu fonds mērāms 3,2 miljonu ASV dolāru apmērā.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu