Koncerts TVNET studijā ⟩ Pavadi Zemes stundu kopā ar grupu "Tautumeitas"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
TVNET studijā Zemes stunda ar grupu "Tautumeitas"
TVNET studijā Zemes stunda ar grupu "Tautumeitas" Foto: Jānis Škapars/TVNET

TVNET, Pasaules Dabas fonds un uzņēmums "Tetra Pak Latvija" aicina 27. martā pulksten 20.30 Zemes stundā pieslēgties īpaši šim vakaram organizētam koncertierakstam, kurā uzstāsies latviešu etnomūzikas grupa "Tautumeitas". Koncerta klausītājus uzrunās TV žurnāliste un Pasaules Dabas fonda vēstnese Kristīne Garklāva. 

Video: koncerta ieraksts 

Zemes stunda ik gadu apvieno miljoniem cilvēku, uzņēmumu un organizāciju no vairāk nekā 180 valstīm un teritorijām, kas iestājas par vides jautājumu aktualizēšanu. Zemes stundas mērķis ir vairot izpratni sabiedrībā par dzīvo dabu, tās nozīmi ikviena cilvēka dzīves kvalitātē, cilvēces labklājībā globālā un lokālā mērogā, un radīt kopības sajūtu.

"Mums jāapzinās, ka šodienas izvēles nosaka to, vai spēsim nākamajām paaudzēm saglabāt pasauli tādu, kādu to kopā ar citām sugām esam apdzīvojuši tūkstošiem gadu,"

teikts Pasaules Dabas fonda paziņojumā.

Šogad ierasto pulcēšanās pasākumu un fizisko klātbūtni pilsētu gaismas objektu izslēgšanas brīdī aizstās kopības sajūta un solidarizēšanās digitāli.

"Mēs nevaram būt kopā plecu pie pleca, bet  varam būt kopā virtuāli. Pasaules Dabas fonds aicina simboliski samazināt apgaismojumu mājās un pieslēgties Zemes stundas koncertam savā datorā," tā Pasaules Dabas fonds.

Šogad Zemes stundas galvenā tēma ir dabas daudzveidības izzušana un aicinājums steidzami rīkoties, īstenojot dabas saglabāšanas, atjaunošanas pasākumus un klimata pārmaiņu mazināšanas iniciatīvas. Zemes stundas vakarā apgaismojuma samazināšana mājās un pieslēgšanās koncertam var kļūt par ikviena simbolisko žestu, kas apliecina solidaritāti ar miljoniem cilvēku visā pasaulē, par ikviena rūpēm un apņemšanos uzlabot dzīvās dabas stāvokli.  

Kristīne Garklāva, TV žurnāliste, Pasaules Dabas fonda vēstnese: "Zemes stunda man ir īpašs notikums katru gadu. Ne tikai tāpēc, ka tā ir lielākā vides akcija pasaulē vai tāpēc, ka  jau vairākus gadus  televīzijas tiešraidē dodu signālu, kad izslēgt gaismu kādā no Rīgas lielajām ēkām vai objektiem. Tā ir īpaša diena, jo tas ir brīnišķīgs veids, kā pievērst uzmanību vides problēmām. Bioloģiskās daudzveidības strauja samazināšanās ir ļoti, ļoti aktuāls temats arī Latvijā, un mēs noteikti neesam atrauti no pārējās pasaules konteksta. Māksla - tas ir skaists veids, kā pavadīt Zemes stundu, un man ir liels prieks, ka šogad tieši "Tautumeitas" būs Zemes stundas daļā, jo viņu mūzika ir cieši, cieši saistīta ar dabu."

"Tautumeitas" TVNET studijā
"Tautumeitas" TVNET studijā Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Par dabu dziedāja un tās spēku apbrīnoja mūsu senči jau pirms tūkstošiem gadu. Daba ir bijusi dižu prātu iedvesmas avots dažādās mākslas un zinātnes nozarēs cauri laikmetiem.

Tāpat arī šodien daba ir mūsu lielākais un daudzveidīgākais resurss. Savukārt mūzika un skaņa kā vibrācija ir daļa no dabas. Tā runā ar dabu “vienā valodā”.

Senie latvieši ticēja, ka Lieldienās ar balsi un gavilēšanu var pamodināt dabu no ziemas miega un atsaukt pavasari," tā pašas "Tautumeitas".

"Tautumeitas" TVNET studijā
"Tautumeitas" TVNET studijā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Grupas "Tautumeitas" koncerta ieraksts TVNET studijā tika filmēts atbilstoši valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem noteikumiem, kas attiecas uz filmēšanu darbu vietās darba vajadzībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu