Vairāk nekā puse Covid-19 gadījumu Latvijā saistīta ar vīrusa britu celmu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki pastaigājas pie Mangaļsalas mola. Ilustratīvs attēls.
Cilvēki pastaigājas pie Mangaļsalas mola. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pašlaik vairāk nekā puse Covid-19 gadījumu Latvijā ir saistīta ar vīrusa britu celmu, piektdien valdības sēdē atklāja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pēc viņa paustā, ar jauno britu celmu saistīta vairāk nekā puse Covid-19 gadījumu Latvijā. Ņemot vērā citu valstu pieredzi, pie šādiem celma izplatības rādītājiem saslimstības līkne iet uz augšu, klāstīja politiķis.

Pavļuts atzina, ka Latvijā ieviestie "diezgan stingrie ierobežojumi", kas spēkā ir jau ilgu laiku, pašlaik ierobežo straujāku Covid-19 izplatību. Tāpēc, domājot par ierobežojumu mīkstināšanu, Pavļuts aicināja izvērtēt "soļu platumu".

Amatpersona arī uzstāja, ka valdībai jādod sabiedrībai signāls, ka tā būs gatava rīkoties, lai ierobežotu saslimstības izplatību gadījumā, ja epidemioloģiskā situācija strauji pasliktināsies. Tāpēc valdībai ir jāatbalsta Krīzes vadības padomes sekretariāta izstrādātais drošības pasākumu kopums ārkārtējās situācijas ietvaros jeb "D+ koncepts". Tas paredz ļoti stingrus ierobežojumus, tostarp pārvietošanās, pakalpojumu sniegšanas un izglītības procesa organizēšanas ierobežojumus, ja situācija būtiski pasliktinās.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 638 jauni Covid-19 gadījumi un saņemtas ziņas par trīs saslimušo personu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju kopš aizvakardienas ir pieaudzis no 377,5 līdz 377,8 ceturtdien. Aģentūras LETA aprēķini liecina, ka pēdējo divu nedēļu laikā valstī atklāti 7208 Covid-19 gadījumi. Vienlaikus Latvijā līdz šim reģistrēto Covid-19 gadījumu skaits sasniedzis 100 114.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu