Ostapenko arī Maiami dubultspēļu turnīru sāk ar uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar Ukrainas tenisisti Ļudmilu Kičenoku piektdien svinēja uzvaru Maiami "WTA 1000" sērijas dubultspēļu turnīra pirmās kārtas spēlē.

Ostapenko pārī ar Kičenoku ar 3-6, 6-2, 10:6 pārspēja citu starptautisku duetu Kirstena Flipkensa (Beļģija)/Koko Vandeveja (ASV).

Pirmajā setā ASV/Beļģijas duetam krietni labāk veicās servējot. Pirmo geimu servējot uzvarējušas "sausā" Flipkensa un Vandeveja otrajā geimā tika līdz divām nerealizētām breikbumbām, bet ceturtajā geimā izmantoja pirmo no divām pēc kārtas breikbumbām, mirkli vēlāk ar savu servi panākot jau 4-1.

Par spīti vēl vienai breikbumbai sestajā geimā visos atlikušajos seta geimos uzvarēja servējusī puse, ASV/Beļģijas duetam svinot panākumu ar 6-3.

Otrajā setā abas komandas kopā sešreiz zaudēja savas serves geimus. Pirmās "tradīciju" aizsāka Ostapenko un Kičenoka, zaudējot pirmo geimu, kad pretinieces izmantoja pirmo no divām pēc kārtas breikbumbām.

Pretinieces atbildēja ar visiem četriem zaudētiem savas serves geimiem, kamēr Ostapenko un Kičenokas duets to pašu vēlreiz izdarīja piektajā geimā. Setu Latvijas/Ukrainas pabeidza, realizējot otro pēc kārtas breikbumbu - 6-2.

Garajā taibreikā pirmās izspēli, pašām servējot, zaudēja Kičenoka un Ostapenko - 2:3. Tomēr pēc 2:4 tika gūti četri punkti pēc kārtas. Pretinieces setā trīsreiz nespēja gūt punktu, pašām servējot, un ar savu servi un pirmo mačbumbu uzvaru ar 10:6 varēja svinēt Latvijas/Ukrainas duets.

Otrajā kārtā Ostapenko un Kičenoka tiksies ar turnīrā ar pirmo numuru izsētajām Austrālijas atklātā čempionāta čempionēm - Baltkrievijas tenisisti Arinu Sabaļenku un Elīzu Mertensu no Beļģijas - vai rumānietes Simonas Halepas un vācietes Andželikas Kerberes duetu.

Par uzvaru pirmajā kārtā katra no tenisistēm nopelnīja 120 pasaules dubultspēļu ranga punktus.

Jau ziņots, ka vienspēlē pasaules ranga 54.rakete Ostapenko ar 6-4, 6-7 (4:7), 6-1 uzvarēja ķīnieti Sjijui Vanu (WTA 135.) un ar 6-2, 5-7, 6-3 pārspēja Kirstenu Flipkensu (WTA 94.).

Trešajā kārtā Ostapenko tiksies ar planētas pirmo raketi Ešliju Bārtiju no Austrālijas.

Sacensībās piedalās arī Latvijas otrā rakete, pasaules ranga 57.vietas īpašniece Anastasija Sevastova, kura ar 6-1, 3-6, 7-6 (7:3) pārspēja serbieti Olgu Daniloviču (WTA 160.) un ar 1:6, 6:2, 6:3 uzvarēja talantīgo amerikānieti Koko Gofu (WTA 36.), kurai turnīrā bija piešķirts 31.numurs.

Nākamajā kārtā Sevastova spēkosies ar pasaules trešo raketi rumānieti Simonu Halepu.

Par trešās kārtas sasniegšanu Latvijas tenisistes vienspēlē nopelnījušas pa 65 WTA ranga punktiem.

Dubultspēlē Sevastova nepiedalās.

Turnīrs Maiami uz cietā seguma norisināsies līdz 3.aprīlim. Sacensību kopējais balvu fonds mērāms 3,2 miljonu ASV dolāru apmērā.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu