VIDEO ⟩ Policija Rīgā atklāj pagrīdes kafejnīcu, kurā var iekļūt tikai ar paroli. Desmitiem cilvēku bargi sodīti (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: скриншот с Degpunktā

Rīgas pašvaldības policisti atklājuši kafejnīcu, kurā nelikumīgi pulcējušies desmitiem apmeklētāju, lai gan valstī ir noteikti Covid-19 ierobežojumi. Apmeklētājiem un uzņēmumam uzlikti bargi sodi, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Aizvadītajā nedēļā Rīgas pašvaldības policisti varējuši iejusties slepenpolicistu lomā. Īsi pirms desmitiem vakarā divi gados jauni darbinieki civilās drēbēs nosūtīti uz vienu no kafejnīcām Ģertrūdes ielā.

Policisti bija saņēmuši vairākas sūdzības par to, ka atpūtas vietā netiek ievēroti spēkā esošie ierobežojumi un regulāri tiek rīkotas ballītes. Protams, darboņi rīkojušies konspiratīvi un durvis, vienkāršiem garāmgājējiem bijušas slēgtas. Tomēr policijas darbiniekiem paveicies, jo gandrīz reizē ar viņiem pie ēkas ieradušies arī īsti apmeklētāji, kuri skaidri zināja kurp dodas, ziņo "Degpunktā".

"Lai iekļūtu kafejnīcā, bija jānosauc zināma parole. Kad tika iekšā kafejnīcā, pašvaldības policija konstatēja kopsummā pāri pa 30 personām, ieskaitot gan darbiniekus, gan apmeklētājus," 

informē Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes priekšnieks Edgars Rudzītis.

Notikuma vietā apmeklētājiem tika piemēroti naudassodi, savukārt pārējo iesaistīto personu atbildība tiks vērtēta procesa ietvaros, kas uzsākta pret juridisku personu.

Šajā gadījumā sods ir bargs – katrs no vairāk nekā 20 apmeklētājiem saņēmis 500 eiro lielu soda naudu, savukārt uzņēmumam draud vēl bargākas sankcijas. Turklāt, centra pārvaldes priekšnieks atklāj, ka šī nebūt nav pirmā šīs izklaides vietas saķeršanās ar likumu. Jau iepriekš pret uzņēmumu vērsusies gan policija, gan citas kontrolējošās institūcijas. Ir uzsākti vairāki administratīvie procesi, un vairākas lietas jau pabeigtas un nodotas tiesu izpildītājiem.

Slepenās operācijas gaitu skaties "Degpunktā" sižetā:

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu