Baltkrievija izslēgta no Eirovīzijas konkursa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Review News/Shutterstock

Baltkrievija ir izslēgta no maijā paredzētā starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa, jo tā organizatori ir noraidījuši divas Baltkrievijas iesniegtās dziesmas kā neatbilstošas konkursa nepolitiskajam raksturam.

Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU), kas organizē konkursu, piektdien paziņoja, ka ar abām dziesmām, kuras izpilda grupa "Galasy ZMesta", "tiek pārkāpti konkursa noteikumi, kas nodrošina, ka konkurss netiek padarīts par [politisku] instrumentu vai iegrūsts negodā".

EBU paziņoja, ka Baltkrievijas valsts raidsabiedrība tagad nav iekļāvusies termiņā noteikumiem atbilstošas dziesmas iesniegšanai un tāpēc nepiedalīsies konkursā.

Pirmā Baltkrievijas iesniegtā dziesma "Ja nauču tebja" ("Es tev iemācīšu") 11.martā tika noraidīta, jo tajā izsmietas demonstrācijas pret Baltkrievijas autoritāro līderi Aleksandru Lukašenko. 

Vēlāk tika noraidīta arī otra dziesma.

65.starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Nīderlandes pilsētā Roterdamā piedalīsies 39 valstis. Pusfināli notiks 18. un 20.maijā, bet fināls, kurā piedalīsies 26 dziesmas - 22.maijā.

Latviju konkursā pārstāvēs Samanta Tīna.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu