Vācijas veselības ministrs uzskata par nepieciešamu stingru 10 līdz 14 dienu karantīnu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jenss Špāns.
Jenss Špāns. Foto: EPA/Scanpix

Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns sestdien paziņojis, ka uzskata par nepieciešamu 10 līdz 14 dienas ilgu stingru karantīnu, lai iegrožotu strauji pieaugošo Covid-19 izplatību.

Kā norādījis ministrs, statistika liecina, ka nākamnedēļ gaidāmo Lieldienu laikā Vācijai nepieciešami ierobežojumi tāpat kā pirms gada, kad iedzīvotāji tika aicināti palikt mājās un atturēties no jebkādiem kontaktiem.

Vācijas kanclere Angela Merkele šonedēļ pēc plašas kritikas atteicās no plāna cīņā ar Covid-19 uz Lieldienām valstī stingri ierobežot ekonomiskās aktivitātes, atsaukdamās uz juridiskām un loģistikas problēmām. 

Sestdien ar aicinājumu noteikt stingru divu nedēļu karantīnu pie politiķiem vērsās Vācijas intensīvās terapijas mediķi, brīdinot, ka tas ir vienīgais ceļš, kā nepieļaut slimnīcu pārslodzi Covid-19 pandēmijas trešā viļņa apstākļos.

Kā laikrakstam "Rheinischen Post" sacīja Vācijas Starpdisciplinārās intensīvās terapijas un neatliekamās palīdzības asociācijas vadītājs Kristians Karagiannidis, stingra karantīna jāapvieno ar intensīvu testēšanu un vakcinēšanu, lai slimnīcas vispār spētu tikt galā ar Covid-19 pacientu pieplūdumu.

"Es lūdzu politiķus - nepametiet slimnīcu darbiniekus vienus," viņš piebilda.

Roberta Koha institūts sestdien ziņojis par augstāko septiņu dienu saslimstības rādītāju uz 100 000 iedzīvotājiem kopš janvāra - 124,9. Dienu iepriekš šis rādītājs bija 119,1.

16 Vācijas pavalstu premjeru vidū nav vienprātības attiecībā uz Covid-19 izplatības apturēšanas stratēģiju - daļa no viņiem nepiekrīt plānam atgriezties pie stingrākiem ierobežojumiem reģionos, kur saslimstības līmenis ir relatīvi zems.

Tikmēr raidorganizācijas ZDF veikta aptauja liecina, ka sabiedrība vairāk sliecas atbalstīt stingrākus ierobežojumus, nevis atvieglojumus. Par stingrāku kārtību iestājušies 36% aptaujāto, 31% atzinis par pietiekamiem esošos ierobežojumus, bet tikai aptuveni ceturtā daļa respondentu norādījuši, ka vēlas ierobežojumu atvieglošanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu