VIDEO ⟩ Aizsardzības ministrijas darbinieks, iespējams, iesaistīts velosipēdu zādzībā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Andrey_Popov/Shutterstock.com

Šonedēļ kādā darba dienas vakarā Rīgā, Bauskas ielā, paveikta divu velosipēdu zādzība. Apkaimes iedzīvotāja mirkli pirms nozieguma pamanīja aizdomīgas personas, ziņo raidījums "Bez Tabu". 

Iedzīvotāja, kura pamanījusi aizdomīgās personas, stāstīja: "Izgāju no kāpņutelpas un devos pa ielu. Tieši tobrīd garām pagāja divi puiši. Uzreiz bija redzams, ka dzīvo nelabvēlīgos apstākļos. Nodomāju, uz kurieni gan viņi iet, jo es jau sen šeit dzīvoju, un tādus cilvēkus iepriekš nebiju redzējusi."

Kamēr iedzīvotāja stāvēja un vēroja aizdomīgās personas, klāt piebrauca automašīna, kurā atradās ne mazāk aizdomīgs vīrietis. Aculieciniecei zuda pacietība, dodoties prom no sava nama pagalma. Tieši to zagļi arī gaidīja. Atgriežoties mājup, aculieciniece nolēma ielūkoties ratiņu novietnē, kas atrodas pie ārdurvīm.

"Paraustīju durvis. Durvis brīvi atvērās. Nodomāju, ka kāds aizmirsis aizslēgt durvis. Lieku atslēgu slēdzenē, bet visa slēdzene sāka krist ārā," sacīja iedzīvotāja. 

Rezultātā zagļi nozaga divus velosipēdus vairāku simtu eiro vērtībā. Aculieciniece nolēma izmantot arī sociālo tīklu palīdzību, ievietojot sludinājumu sociālo tīklu vietnē "Facebook". 

"Daudzi nezināmi cilvēki pat sāka man sūtīt ekrānuzņēmumus, ka, rau, šāds sludinājums, ļoti līdzīgs tavam velosipēdam, vai gadījumā tas nav mans. Es saku, ka, jā, ļoti līdzīgs, tiešām," stāstīja sieviete. 

Aculieciniece sociālajos tīklos arī uzmeklēja zagtā velosipēda tirgoni. Radās aizdomas, ka šis cilvēks ir ļoti līdzīgs iepriekš pagalmā redzētajam aizdomīgajam vīrietim automašīnā.

Raidījums "Bez Tabu" noskaidroja, ka zagtā velosipēda tirgotājs ir Aizsardzības ministrijas struktūras darbinieks, kurš pat nodarbojas ar iepirkumu organizēšanu. Aplūkojot konkrētās personas profilu sociālajos tīklos, tika atklāts, ka armijas pārstāvis tirgo ne vienu vien velosipēdu.

Nacionālo bruņoto spēku komandiera preses virsniece Sandra Brāle apstiprināja, ka minētā persona ir Nacionālo bruņoto spēku karavīrs.

"Vienlaikus vēršu uzmanību, ka notikušais noticis no dienesta brīvajā laikā un nekādi nav saistīts ar dienesta pienākumu izpildi, un tikpat labi šādā situācijā varēja nonākt jebkuras citas profesijas pārstāvis. NBS rīcībā esošā informācija liecina, ka Valsts policija kriminālprocesā karavīram piemērojusi liecinieka statusu. Turklāt karavīrs labprātīgi sadarbojies ar Valsts policiju," sacīja Brāle.

Video: raidījuma "Bez Tabu" sižets 

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu