"Šosezon nejūtos tā, kā tas Elvis, kas biju iepriekšējā sezonā." Merzļikins pēc zaudējuma pret "Red Wings"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/ Scanpix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins vēl nav sajuties kā pirmais numurs Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos, pēc zaudējuma svētdienas mačā atzina hokejists.

Jau ziņots, ka Merzļikins nedēļas nogalē aizvadīja divus mačus pēc kārtas, "Blue Jackets" komandai ar 1:3 un 1:4 zaudējot Detroitas "Red Wings".

Svētdienas mačā dažās epizodēs Merzļikins dusmīgi žestikulēja, taču tas esot bijis mājiens pretiniekiem, nevis komandas biedriem.

"Centos tikai sevi pasargāt. Pretinieki mēģināja gūt vārtus, taču tas neizdevās, un viņi kļuva dusmīgi, kā dēļ mēģināja iebakstīt man ar nūju pa galvu, kas nav īpaši patīkami vārtsargiem," pēcspēles preses konferencē skaidroja Merzļikins.

Latvijas hokejists uzteica pretinieku ātro spēli un atzīmēja, ka šos divus mačus vajadzētu pēc iespējas ātrāk aizmirst.

""Red Wings" ir ļoti ātra komanda, to redzējām arī sestdienas mačā, kad viņi mūs pirmajā periodā pamatīgi nogurdināja. Šodien aizvadījām labāku maču, nekā sestdien," teica hokejists.

Lai gan komandā ir divi līdzvērtīgi vārtsargi - Merzļikins un soms Jonass Korpisalo - šoreiz vārtu drošība abās sapārotajās spēlēs tika uzticēta latvietim.

"Ja salīdzina ar Eiropu, tad NHL, aizvadot mačus divās dienās pēc kārtas, ir ļoti smagi. Jutos labi. Pirmajā periodā bija savādas sajūtas, bet pēc tam iegāju spēlē un viss bija kārtībā. Gribu spēlēt. Šosezon nejūtos tā, kā tas Elvis, kas biju iepriekšējā sezonā. Saprotu, ka ir daudz spēļu viena pēc otras un komandā ir divi labi vārtsargi, taču neesmu vēl sajuties kā pirmais vārtsargs," secināja spēlētājs.

Sestdienas mačā viņš atvairīja 31 metienu, bet svētdienas duelī - 25.

Merzļikins šajā sezonā laukumā bijis 14 spēlēs, kurās vidēji ielaidis 2,86 ripas un atvairījis 91,3% metienu.

"Blue Jackets" zaudējusi pēdējās četrās spēlēs. Kolumbusas vienība ar 34 punktiem 36 spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem sesto vietu.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu