Agnijai Grigulei saķeršanās ar policiju? Influencere, iespējams, pārkāpusi pulcēšanās ierobežojumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Par Latvijas pirmo influenceri dēvētā Agnija Grigule, iespējams, pārkāpusi pulcēšanās ierobežojumus. 

Sestdien, 27. martā, kad gaisa temperatūra Latvijā pakāpās līdz +10..+15 grādiem, influencere Agnija Grigule savā slēgtajā "Instagram" profilā dalījās ar īsajiem stāstiņiem, kuros bija redzama kopā ar vēl vairākiem cilvēkiem uz kādas galvaspilsētas ēkas jumta, baudot silto laiku un dzērienus.

Par pulcēšanos liecina arī Grigules kompanjonu publiskotais sociālajos tīklos.

Vakarā Grigule un vēl divi cilvēki apmeklēja kādu populāru ātrās ēdināšanas restorānu, pēc kura pie viņiem piebrauca Pašvaldības policijas darbinieki, liekot noprast, ka kompānijai esot piespriests sods par pulcēšanās noteikumu neievērošanu. 

Grigules kompanjons vietnē "Instagram" publiskoja foto un video no saķeršanās ar policiju. Kadros bija redzama arī Grigule. Pie ieraksta jaunais vīrietis rakstīja: "Mans visu laiku dārgākais "McDonald's" apmeklējums."

Savukārt cita notikumā iesaistītā persona savā "Instagram" profilā uz jautājumu, kāpēc policija apturēja kompāniju, atbildēja: "Pārāk daudz cilvēku vienuviet."

Tiesa, nav skaidrs, vai policija atsaukusies uz dienas laikā notikušo iespējamo pulcēšanos.

Pēc šīs ziņas publiskošanas Grigules kompanjoni izdzēsa publiskotos foto un video. Savukārt portālam "Apollo" influencere gan norādīja, ka šī visa esot "izdomāta informācija".

Kā zināms, Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 2020. gada 9. novembra līdz 2021. gada 6. aprīlim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu, tostarp, aizliegti privāti pasākumi un privātas pulcēšanos, izņemot pasākumus vienas mājsaimniecības ietvaros.

Lai arī likums par Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem paredz līdz 2000 eiro lielu sodu, administratīvā pārkāpuma procesa sākšana automātiski nenozīmē sodīšanu. Policija katrā gadījumā individuāli izvērtē soda nepieciešamību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu