Kas laukumā, tas uz mēles ⟩ "Manā virzienā ir metuši gan monētas, gan telefonus." Saruna ar Latvijas basketbola tiesnesi Oļegu Latiševu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Portāla "Apollo" podkāsta "Kas laukumā, tas uz mēles" jaunākajā epizodē uz sarunu aicinājām vienu no Latvijas vadošajiem basketbola tiesnešiem Oļegu Latiševu, lai apspriestu amata pienākumus un nianses mūsdienu basketbolā.

Podkāsta sākumā apspriedām par tiesāšanas atšķirībām okeāna šajā un otrā pusē, kā arī aicinājām Oļegu padalīties ar piedzīvoto 2013. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pieredzes apmaiņas projektā.

Turpinājumā apspriedām līgas, kurās ir vissarežģītāk tiesāt. Pieredzējušais speciālists gan norādīja, ka grūtāk esot tur, kur skatītāji, bet, ņemot vērā, ka šobrīd tādu nav nekur, tad atšķirības neesot.

"Pirmais šoks ir, kad tu ieej zālē. Tu ej uz savu vietu, tu neko nedzirdi un tikai vari sajust, ka kāds pīpē. Tad tu redzi, ka pirmajā rindā skatītāji pīpē un viss ir kārtībā. Tu gribi griezties pie apsardzes un pateikt, ka tas nav atļauts, bet redzi, ka apsargs pats pīpē," epizodi no mača Grieķijā atminējās tiesnesis.

Pēc tam apspriedām nianses, kas tiesnesi padara par labu sava amata meistaru, kā arī aprunājāmies par to, kāpēc mūsdienās, it sevišķi NBA, tik bieži ir sastopama spēlētāju tēlošana.

Nobeigumā pieredzējušais tiesnesis skaidroja, kāpēc NBA tik bieži sastopamas šķietami neloģiskas tehniskās piezīmes, kuru rezultātā spēlētāji tiek izraidīti no spēles. Viņš arī atzīmēja, ka lielā mērā tehnisko piezīmju apmēru ietekmē arī klātienes skatītāju neesamība, jo, piemēram, Eirolīga ir devusi norādes, ka par konkrētiem lamuvārdiem bez brīdinājuma spēlētāju ir jāsoda ar tehnisko piezīmi. Tas tiekot darīts, lai izskaustu lamāšanos, kas šodienas apstākļos ir daudz labāk dzirdama.

Podkāstu noslēdzām ar speciālista viedokli par vienu noteikumu izmaiņu, kas būtu jāievieš mūsdienu basketbolā.

Audio: "Kas laukumā, tas uz mēles" epizode #18

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu