Skatītāju klātbūtne ne vienmēr ir laba - Alonso izredzes finišēt izdzēš ļoti neveiksmīga apstākļu sakritība (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fernando Alonso
Fernando Alonso Foto: SIPA/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē Bahreinā norisinājās jaunās F-1 sezonas pirmais posms. Divkārtējam čempionam Fernando Alonso gan tas nebija veiksmīgs.

Svētdien jauno F-1 sezonu pēc lieliskas cīņas ar Maksu Verstapenu sacīkstes izskaņā ar uzvaru atklāja septiņkārtējais pasaules čempions Luiss Hamiltons.

Citam vairākkārtējam čempionam, spānim Fernando Alonso šī bija atgriešanās sacīkste pēc divu gadu pauzes, kas tomēr izvērtās neveiksmīgi.

Sacīkstes gaitā Alonso konstanti atradās čempionāta ieskaites punktu zonā (pirmais desmitnieks), tomēr brauciena vidusdaļā spānim nācās doties uz garāžu bremžu problēmu dēļ. Šo sacīksti klātienē varēja vērot arī skatītāji. Kā izrādījās pēc tam - tieši šis apstāklis varēja būt vainojams Alonso sacīkstes piebeigšanā.

"Pēc pirmā pitstopa mums bija neliela problēma, kuras rezultātā nācās samazināt mašīnas jaudu. Savukārt pēc otrā pitstopa sendviča iepakojums iesprūda [Alonso formulas] aizmugurējās bremzēs, kā rezultātā palielinājās to temperatūra un mēs drošības apsvērumu dēļ bijām spiesti noslēgt viņa sacīksti," pēc sacensībām sacīja "Alpine" vienības direktors Martins Budkovskis.

Kā jau minēts, Alonso pirmajā formulā atgriezās pēc divu gadu pārtraukuma, iepriekš pārstāvot "McLaren" vienību. Tomēr šoreiz viņš atgriezās komandā, ar kuru kopā izcīnīja divus čempiona titulus, tiesa, sākot ar šo sezonu komandas nosaukums vairs nav "Renault", bet gan "Alpine".

Febuārī Alonso cieta ceļa satiksmes negadījumā, kā rezultātā tika konstatēts lūzums viņa žoklī, bet tagad pieredzējušais spānis ir pilnībā atlabis un gatavs sacensībām.

Šogad F-1 kalendārā ir paredzētas 23 sacīkstes un nākamais brauciens notiks pēc nepilnām trīs nedēļām Itālijas pilsētā Imolā.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu