VIDEO Purvciemā maksas stāvlaukumā, iespējams, apzināti nodedzināts dārgs un ekskluzīvs "Rolls Royce" (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Pēdējās dienas viens no apspriestākajiem tematiem Purvciema iedzīvotājiem ir brīvdienās notikušais ugunsgrēks, kad tumsas aizsegā maksas stāvlaukumā uzliesmoja vairāku tūkstošu vērts "Rolls Royce" automobilis. Apkārtējie gandrīz vai pārliecināti, ka spēkratu kāds aizdedzināja tīšuprāt, vēsta raidījums "Degpunktā".

Zem zilās plēves vienā no daudzstāvu namu pagalmiem Purvciemā paslēpts kāds visai dārgs spēkrats. Vēl aizvakar šīs automašīnas vidēja tirgus vērtība bija pāri 150 000 eiro, bet tagad braucamrīka vraks, visticamāk, realizējams tikai metāllūžņos.

Naktī no sestdienas uz svētdienu aptuveni plkst. 2.00 maskas stāvvietā novietotais "Rolls Royce" pēkšņi uzliesmoja.

"Man pašai, lūk, tur stāv mašīna. Kaimiņiene piezvanīja un paziņoja, ka mašīna deg. Es viņai jautāju: vai mana? Viņa atbildēja, ka stāvvietā deg. Es sāku interesēties, kur ir stāvvietas dežurants, viņam bija jāreaģē pirmajam. Pēc tam jau skatos, ka stāv ugunsdzēšamais aparāts un viņš jau nes otru. Viņš pielieto ugunsdzēšamo, bet liesma uzliesmo vēl spēcīgāk," sacīja vietējā iedzīvotāja Tatjana.

Kamēr glābēji bija ceļā, stāvvietas apsargs darīja visu, lai, ja ne likvidētu ugunsgrēku, tad vismaz nosargātu citus spēkratus. Vīrietis lēja ūdeni uz blakus stāvošās "Škodas", kas pieder vietējai iedzīvotājai Raisai.

"Apsargs palīdzēja, tā runā. Tieši apsargs paglāba. Ātri reaģēja, paņēma ugunsdzēsības aparātus, līdz atbrauca ugunsdzēsēji. Man piezvanīja kaimiņiene no piecstāvu mājas. Viņi naktī pamodās no diviem sprādzieniem. Mēs ar vīru pieskrējām pie logiem, un no apakšas jau dega ar atklātu liesmu," norādīja vietējā iedzīvotāja.

Pēc vietējo iedzīvotāju stāstītā, lai apslāpētu liesmas, kas ceļas no "Rolls Royce", glābējiem vajadzēja divdesmit minūtes. Vietējie uzskata, ka zem automašīnas virsbūves bija kaut kas iemests – no tā arī viss sācies.

"Viņš pat nav no mūsu mājas. Kāds vēl runāja, ka šī automašīna šajā stāvlaukumā iepriekš nekad nestāvēja. Atbrauca no kaut kurienes, viņu pa nakti atstāja. "Rolls Royce", manuprāt. Runā, ka ļoti dārgs auto. Nezinu, cik jauns, neredzēju," sacīja Raisa.

Šobrīd policisti vēl nevar pateikt, kādos apstākļos uzliesmoja 2015. gada izlaiduma "Rolls Royce". Taču aizdomīgs šķiet caurums stāvvietas žogā, netālu no nodegušā auto, kā arī vietējo iedzīvotāju teiktais par sprādzieniem pirms uzliesmojuma. Tikpat kā nav šaubu, ka uguns pielaista tīšuprāt.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu