Mediķe: Labāk nepieļaut, ka bērni pārslimo Covid-19 (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs attēls.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai arī bērni Covid-19 parasti pārslimo viegli vai vidēji smagi, tomēr slimošanas scenāriju labāk nepieļaut, jo arī viņiem pēc slimošanas nereti paliek sekas, šorīt intervijā TV3 atzīmēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Infekciju kontroles dienesta vadītājas pienākumu izpildītāja, rezidente pediatrijā Dana Isarova.

Isarova pastāstīja, ka smagākos gadījumos jau pēc Covid-19 pārslimošanas bērniem var būt nepieciešama atveseļošanās slimnīcā, un, pat ja nav "jāguļas slimnīcā", pēc pārslimošanas var nākties ilgstoši novērot un atgūt veselību.

Mediķu novērojumi liecinot, ka par lielākām vai mazākām veselības problēmām sūdzas katrs otrais bērns, kas pārslimojis Covid-19, piemēram, sūdzas par nogurumu, regulārām galvassāpēm un citām veselības problēmām.

Isarova atzina, ka sākotnēji ļoti izteikti bija vērojams, ka ierobežotās pulcēšanās un pastiprinātās roku higiēnas dēļ citas infekcijas slimības - gripa un zarnu infekcijas - krasi samazinājās, tomēr pēdējā laikā atkal redzama šo saslimšanu augšupejoša tendence, kas varētu liecināt par to, ka "modrība ir zudusi".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu