"DPD Latvija" slodzes palielināšanās dēļ brīdina par iespējamu sūtījumu sastrēgumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pakomāts. Ilustratīvs foto.
Pakomāts. Ilustratīvs foto. Foto: DPD Eesti

Līdz ar straujo sūtījumu apjoma pieaugumu, starptautiskais sūtījumu piegādes uzņēmums SIA "DPD Latvija" brīdina par iespējamu sūtījumu kavēšanos, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmumā.

Tajā norādīja, ka, turpinoties Covid-19 pandēmijas ierobežojumiem un iestājoties pavasarīgi siltajam laikam, martā strauji pieaudzis sūtījumu apjoms. Tostarp "DPD Latvija" "Pickup" paku skapju sūtījumu apjoms pieaudzis 4,3 reizes, savukārt kurjera piegāžu apjoms 2,3 reizes salīdzinājumā ar to pašu laika periodu pērn.

"DPD Latvija" aicina klientus būt saprotošiem par iespējamo sūtījumu piegāžu kavēšanos un laicīgi izņemt jau pienākušos sūtījumus no pašapkalpošanās paku skapjiem, lai veicinātu operatīvu sūtījumu apriti.

"DPD Latvija" valdes priekšsēdētājs Jānis Grants atzīmēja, ka, saglabājoties pandēmijas ierobežojumiem, kad liela daļa veikalu ir slēgti, iedzīvotāji aktīvi izmanto iespēju iegādāties preces attālināti.

"Iestājoties siltajam laikam, iedzīvotāji daudz aktīvāk iegādājas ne tikai ikdienai nepieciešamās preces, bet arī preces savas dzīvesvietas un pagalma labiekārtošanai, kā piemēram, dārza mēbeles, bērnu rotaļlaukumus, sporta inventāru un citas lielizmēra preces. Līdz ar to pēdējo nedēļu laikā ir dubultojies kurjera piegāžu apjoms, bet sūtījumu apjoms caur "Pickup" paku skapju tīklu pieckāršojies, kā rezultātā var veidoties sūtījumu sastrēgumi," atzina Grants.

Pēc kompānijā vēstītā, pašreiz "DPD Latvija" sūtījumu piegādi nākamās dienas laikā nodrošina vidēji 82% gadījumu, bet sūtījumu sastrēguma gadījumos piegāde tiek nodrošināta vienas līdz četru darba dienu laikā.

"Lai nodrošinātu operatīvu sūtījumu piegādi, par 70% esam palielinājuši kurjeru un šķirošanas termināļu darbinieku skaitu, pakāpeniski paplašinām paku skapju tīklu, aprīļa vidū tas sasniegs jau 305 "Pickup" punktus, veidojot plašāko tīkla pārklājumu Latvijā. Principā esam kāpinājuši darba jaudas par vairāk nekā 100%, bet izrādās ne vienmēr ar to pietiek," sacīja Grants.

Viņš uzsvēra, ka uzņēmums mērķtiecīgi turpina darbu un pakāpeniski kāpina kapacitātes jaudas, kā arī aicināja klientus operatīvi izņemt sūtījumus no paku skapjiem, organizējot dažādas balvu izlozes, lai mazinātu sūtījumu sastrēgumus un veicinātu operatīvu sūtījumu apriti.

Uzņēmumā skaidroja, ka "DPD Latvija" paplašinājis "Pickup" paku skapju tīkla infrastruktūru, kā arī piesaistījis papildus darbaspēku, izveidojot vairāk nekā 150 jaunas darba vietas. Operatīvai sūtījumu apstrādei ir iznomātas papildus noliktavas telpas, kā arī paplašināts autoparks ar jauniem elektroauto, nodrošinot videi draudzīgu sūtījumu piegādi.

Arī citi sūtījumu piegādātāji brīdinājuši par piegāžu iespēju kavēšanos.

Jau ziņots, ka "DPD Latvija" apgrozījums 2019.gadā bija 19,864 miljoni eiro, kas ir par 7,1% vairāk nekā 2018.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 31,7% - līdz 1,06 miljoniem eiro. 2020.gada finanšu rādītāji vēl nav publiskoti.

Uzņēmums reģistrēts 1998.gadā, un tā pamatkapitāls ir 266 136 eiro. "DPD Latvija" pieder Francijā reģistrētai kompānijai "Geopost", liecina "Firmas.lv" informācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu