Sevastova Maiami turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar Jeļinu Svitoļiņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Maiami "WTA 1000" turnīra ceturtdaļfinālā tiekas ar Ukrainas pārstāvi Jeļinu Svitoļiņu, pret kuru iepriekš spēlēts vairākkārt.

WTA ranga 57.rakete Sevastova un Svitoļina (WTA 5.) centrālajā kortā aizvadīs pēc kārtas otro spēli, kas pēc Latvijas laika naktī uz trešdienu paredzēta ne ātrāk par plkst.2. Spēli tiešraidē translēs kanāls "Best4sport TV".

Pirmdien ceturtdaļfinālā Sevastova ar 6-1, 7-5 uzvarēja horvātieti Anu Konjuhu (WTA 338.), kura sacensībās startēja ar īpašo ielūgumu. Savukārt Svitoļina ar 2-6, 7-5, 7-5 uzvarēja čehieti Petru Kvitovu (WTA 10.), kurai bija piešķirts devītais numurs.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 215 WTA ranga punktus.

Maiami Latvijas tenisiste pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-1, 3-6, 7-6 (7:3) pārspēja serbieti Olgu Daniloviču (WTA 160.), bet otrajā cīņā ar 1-6, 6-2, 6-3 uzvarēja talantīgo amerikānieti Koko Gofu (WTA 36.). Trešajā kārtā viņai bija jātiekas ar rumānieti Simonu Halepu (WTA 3.), kura pleca savainojuma dēļ izstājās no turnīra.

Svitoļina no pirmās kārtas bija brīva, bet otrajā ar 3-6, 7-5, 6-3 uzvarēja amerikānieti Šelbiju Rodžersu (WTA 52.). Nākamajā mačā viņa ar 7-6 (7:1), 6-4 pieveica Jekaterinu Aleksandrovu no Krievijas (WTA 34.), kurai bija piešķirts 30.numurs, bet pirmdien aizvadīja maču ar Kvitovu.

Sevastova savu iepriekšējo turnīru aizvadīja marta sākumā, kad apstājās Dubaijas "WTA 1000" raudzes sacensību otrajā kārtā. Bez Maiami turnīra divas uzvaras pēc kārtas Latvijas tenisiste izcīnīja arī sacensībās Adelaidā.

Svitoļina šosezon savos pirmajos divos turnīros, kuriem piešķirts "WTA 500" statuss, sasniedza ceturtdaļfinālu. Melburnā notikušā turnīra trešajā kārtā Svitoļina ar 6-7 (4:7), 6-3, 6-2 uzvarēja Aļonu Ostapenko. Pēc tam ukrainiete piedalījās Austrālijas atklātajā čempionātā, kurā apstājās ceturtajā kārtā, bet pēcāk ceturtdaļfinālu izdevās sasniegt arī Dohas "WTA 500" sacensībās.

Abas tenisistes WTA tūrē iepriekš savā starpā tikušās trīsreiz. Pēdējā tikšanās reize bija pirms diviem gadiem Pekinas "WTA 1000" turnīra pirmajā kārtā, kurā Svitoļina uzvarēja ar 6-3, 7-6 (8:6). Pērn abas tenisistes Vācijā divreiz kortā tikās pārbaudes turnīrā, uzvaras dalot uz pusēm.

Ieskaitot arī pārbaudes turnīrus, savstarpējā bilance labāka ir Svitoļinai (3-2).

Sevastovai kopš pērnā gada sākuma nav izdevies demonstrēt stabilu sniegumu WTA tūrē, kur viņa uzvarējusi astoņās no pēdējās 21 spēles. Šajā sezonā viņai ir astoņas uzvaras un seši zaudējumi, bet pretiniecei 17 dueļos ir 12 panākumi.

Sevastova karjeras laikā izcīnījusi četras WTA trofejas, bet Svitoļinas rēķinā ir 15. Pēdējo titulu viņa ieguva pērn septembrī Strasbūrā, uzvarot "WTA 250" raudzes turnīrā.

Jau ziņots, ka trešo kārtu sestdien nepārvarēja Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kas piekāpās pasaules ranga pirmajai raketei austrālietei Ešlijai Bārtijai ar 3-6, 2-6.

Par trešās kārtas sasniegšanu Latvijas tenisiste nopelnīja 65 WTA ranga punktus.

Turnīrs Maiami uz cietā seguma norisināsies līdz 3.aprīlim. Sacensību kopējais balvu fonds mērāms 3,2 miljonu ASV dolāru apmērā.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu