"Šodien jutos noderīgs..." Merzļikins pēc uzvaras pār čempionvienību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Otrdien demonstrētais sniegums Elvim Merzļikinam palīdz doties tajā virzienā, kurā viņš vēlas, pēc uzvaras Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pauda Kolumbusas "Blue Jackets" latviešu vārtsargs.

"Blue Jackets" viesos ar rezultātu 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) uzveica iepriekšējās sezonas Stenlija kausa ieguvēju Tampabejas "Lightning".

Merzļikins šajā duelī atvairīja 37 no 38 pretinieku mestajām ripām un tika atzīts par spēles spožāko zvaigzni.

"Šodien jutos noderīgs. Šādas spēles man palīdz doties tajā virzienā, kurā vēlos - tikai uz priekšu. Gribu turpināt spēlēt savu spēli, atmetot visu lieko, un koncentrēties uz savu darbu. Tomēr tik un tā šī spēle nebija perfekta un apzinos, kur pieļāvu kļūdas," pēcspēles preses konferencē stāstīja Merzļikins.

Kolumbusas vienība pārtrauca četrus zaudējumu sēriju. Nedēļas nogalē "Blue Jackets" divreiz atzina Centrālās divīzijas pastarītes Detroitas "Red Wings" pārākumu.

"Uzreiz sapratu, ka komanda spēlē pavisam citādāk. Bija patīkami atpūsties pēc neizdevušās nedēļas nogales, varējām sakārtot savas galvas un kļūt mentāli stiprāki. Taču šī ir tikai viena spēle, mēs neko neesam izcīnījuši un jāturpina koncentrēties uz savu sniegumu," skaidroja Merzļikins.

Iepriekšējos mačos latviešu vārtsargam problēmas sagādāja "Blue Jackets" vājā spēle aizsardzībā.

"Runājām par to, ka jāuzlabo spēle aizsardzībā un esmu priecīgs, ka puiši man palīdzēja, attīrot skatu. Bija pāris labi aizsegi pretiniekiem. Mums tikai jāturpina spēlēt šādā līmenī," uzsvēra Merzļikins.

Latvijas vārtsargs vienīgo reizi kapitulēja trešā perioda piektajā minūtē, kad pēc Lūka Šena metiena no zilās līnijas ripa atsitās pa Metjū Žozefa slidu un rikošetā no "Blue Jackets" aizsarga Vladislava Gavrikova ielidoja vārtos

"Viņš man atvainojās, taču nevaru viņu vainot šajā epizodē. Turklāt viņš svarīgos brīžos bloķēja metienus, tāpēc esmu viņam vairāk pateicīgs," teica Merzļikins.

Viņš arī neslēpa gandarījumu, ko izjutis, spēlējot pret patreizējo Stenlija kausa čempioni.

"Viņi ir čempioni, tāpēc viņi ir tik labi. Ir interesanti spēlēt pret hokejistiem ar lieliem vārdiem šajā sporta veidā. Taču jāsaka, ka šajā līgā jebkurš spēlētājs ir laba līmeņa. Ir superzvaigznes kā Stīvens Stemkoss, Viktors Hedmans un citi puiši, taču šī ir labākā līga pasaulē ar pašiem labākajiem hokejistiem. To esmu mācījies no iepriekšējās sezonas, pirms kuras redzēju tikai tādus hokejistus kā Jevgeņijs Malkins un Sidnijs Krosbijs, bet neredzēju pārējos. Iemācījos cienīt jebkuru spēlētāju šajā līgā. Jebkurš hokejists, lai šeit nokļūtu, ir smagi strādājis," skaidroja latviešu ripu ķērājs.

Merzļikins šajā sezonā laukumā bijis 15 spēlēs, kurās vidēji ielaidis 2,47 ripas un atvairījis 91,8% metienu.

Ceturtdien abas komandas tiksies atkārtoti un, iespējams, arī šajā cīņā vārtus sargās Merzļikins, jo otrs "Blue Jackets" vārtsargs Jonass Korpisalo ir guvis traumu. Otrdien rezervē bija vārtsargs Kems Džonsons.

"Blue Jackets" ar 36 punktiem 37 spēlēs ieņem sesto vietu Centrālajā divīzijā, kur "Lightning" ar 50 punktiem 35 dueļos ir līdere.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu