FOTO Spītējot ierobežojumiem, Lielbritānijā tūkstošiem cilvēku pulcējas karstākajā dienā kopš 1968. gada

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

​Lielbritānijā otrdien, 30. martā, tika reģistrēta siltākā marta diena kopš 1968. gada, gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +24 grādu atzīmes. Labvēlīgie laikapstākļi veicināja tūkstošiem cilvēku pulcēšanos ārpus dzīvesvietas, izraisot sociālās distancēšanās ierobežojumu pārkāpumus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Parki Birmingemā un Līdsā, kā arī Braitonas pludmale 30. marta vakarā bija cilvēku pārpildīta. Kāds Birmingemas iedzīvotājs sacīja, ka novērotās ainas parkā izskatās kā festivāls.

Notingemas domes līderis Deivids Melens esošo situāciju pilsētas parkos nosauca par biedējošu un draudēja dažus parkus slēgt, ja iedzīvotāju attieksme pret ierobežojumiem nemainīsies.

"Cilvēkiem ir nepieciešams svaigs gaiss, viņiem ir nepieciešama atvērta telpa, un tas ir nepieciešams cilvēku fiziskajai un garīgajai veselībai," sacīja Melens.  

Lielbritānijas veselības ministrs Mets Henkoks mikroblogošanas vietnē "Twitter" aicināja iedzīvotājus baudīt saulaino laiku, bet darīt to droši.

Caur sociālajiem tīkliem tika organizētas arī plānotas pulcēšanās. Piemēram, Rietummidlendā studenti rīkoja tikšanos sporta laukumā, taču pēc policijas veiktās apsekošanas nebija nepieciešams piemērot naudas sodus.

"Policisti sākotnēji nekonstatēja koronavīrusa izplatības ierobežojumu pārkāpumus. Cilvēki laikapstākļus izbaudīja nelielās, atsevišķās grupās," sacīja policijas darbinieks.  

Lielbritānijā ierobežojumi ir spēkā kopš janvāra, kad Lielbritānija piedzīvoja strauju inficēto skaita pieaugumus. Kopš tā laika situācija ir uzlabojusies, un Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons februārī paziņoja, ka ierobežojumi pakāpeniski tiks atviegloti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu