"Par nelaimi maniem pretiniekiem es nenomiru..." UFC uzlecošā zvaigzne Čimajevs stāsta par smago pauzi no cīņas sporta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Hamzats Čimajevs
Hamzats Čimajevs Foto: Reuters/ScanPix

UFC uzlecošā zvaigzne Hamzats Čimajevs sarunā ar "RT Sport" pastāstīja par fiziskajām un psiholoģiskajām problēmām, kas viņu piemeklējušas pēc sasirgšanas ar Covid-19.

Hamzats Čimajevs UFC oktagonā nav izgājis jau kopš aizvadītā gada 20. septembra, kad viņš 17 sekunžu laikā nokautēja Džeraldu Meršaetu.

Perspektīvais cīkstonis, kuram ne retais paredz augstas UFC virsotnes cīnījies nav jau vairāk nekā pusgadu, jo decembrī viņam tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, kas atstājusi pamatīgas sekas gan uz viņa fizisko, gan psiholoģisko veselību.

Iepriekš Čimajevs savā "Instagram" kontā pat bija nācis klajā ar paziņojumu, ka, iespējams, esot pienācis viņa MMA ceļa gals.

Tagad gan cīkstonis atzina, ka šāds ieraksts bijis uz emociju uzplūduma pamata: "Tie bija emocionāli vārdi. Es divus mēnešus biju slims un nespēju atkopties. Tas bija pārāk ilgi. Jau vairākās intervijās to esmu teicis - es jutos slikti un biju satraukts par faktu, ka nespēju cīnīties un pat arī trenēties. Tāpēc es to [ierakstu] publiskoju."

"Nebija tā, ka es devu savu vārdu, ka beidzu karjeru. Es jau uzreiz teicu, ka, iespējams, manai karjerai ir pienākušas beigas. Iespējams," sacīja Čimajevs.

Cīkstonis norādīja, ka neviens nezina, kas viņu sagaida nākamajā dienā un viss esot augstāku spēku rokās, tomēr pārciestie simptomi ir radījuši pamatu satraukumam.

"Sākumā viss bija labi un ārsti man teica, ka varu atsākt izturības treniņus. Un tad es atkal sajutos slikti. Aizskrēju uz tualeti un klepoju asinis. Tas man pamatīgi samaisīja prātu. Godīgi sakot, es nobijos. Vai tas ir vēzis? Es nodomāju: "Es jūtos slikti jau ilgu laiku. Kāpēc tas nepāriet?" Cauri manam prātam izskrēja dažādas domas. Plus, es Lasvegasā biju viens un man bija grūti ar to tikt galā," atklāja cīkstonis.

"Citi cilvēki mirst no šī vīrusa. Es nē. Par nelaimi maniem pretiniekiem es nenomiru," piebilda cīkstonis.

Čimajevam jau vairākkārt ir bijusi rezervēta cīņa pret vienu no labākajiem 77 kilogramu divīzijas cīkstoņiem Leonu Edvardsu, tomēr dažādu apstākļu, galvenokārt Covid-19, dēļ tā joprojām nav notikusi.

Čimajevs uz "lielās skatuves" iznāca aizvadītā gada vasarā, kad ar mazāk nekā divu nedēļu intervālu viņš pārliecinoši izcīnīja uzvaras divās cīņās pēc kārtas, pēc tam 17 sekundēs nokautējot jau pieminēto Meršaetu.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu