FOTO ⟩ Noliekot ziedus pie ēkas Elizabetes ielā 2, mākslinieki aicina saglabāt ēku (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Noliekot ziedus pie bijušās Pasaules tirdzniecības centra ēkas, vairāki arhitekti un mākslinieki trešdien aicināja namu saglabāt un koncertzāles būvniecībai meklēt citu vietu, ziņo "TV3 Ziņas". 

No ceturtdienas tiek pārtraukta nama ekspluatācija, kas nozīmē, ka trešdien ir pēdējā diena, lai no telpām izvāktos līdzšinējie nomnieki. Atsevišķi uzņēmumi gan uzskata, ka tādējādi nams būs nolemts iznīcībai, kas, ņemot vērā tā arhitektonisko vērtību, ir nepieļaujami.

"Šī mūsu iniciatīva ir zināmā mērā protests pret nesaimniecisku attieksmi pret valsts īpašumu, jo ēka ir labā tehniskā stāvoklī. Ja mājai atņem iemītniekus un cilvēkus, kas viņu lieto, tad ēka ātrāk vai vēlāk aiziet bojā," pauž arhitektu biroja “NRJA” vadītājs Uldis Lukševics.

Jau ziņots iepriekš, ka Rīgā, Elizabetes ielā 39, iecerēts būvēt ekskluzīvu septiņu stāvu dzīvojamo māju ar kopējo platību aptuveni 5000 kvadrātmetri.

Būvniecības priekšlikums izstrādāts SIA «Projektēšanas grupa arhitektonika», autori ir arhitekti Lazdiņš un Maija Ezergaile. Projekts 2003.gadā atzīts par labāko zemes īpašnieka organizētajā skiču konkursā. Pašlaik projekts atrodas skiču stadijā.

Ēkas pirmais stāvs paredzēts veikaliem un restorānam, augstākajos stāvos pa četriem izvietoti nestandarta formas un atklāta plānojuma dzīvokļi, kas ērti transformējami atbilstoši katra dzīvokļa īpašnieka vēlmēm.

Dzīvokļu vidējās platības pārsniedz Latvijā ierastos mājokļu izmērus, piemēram, vienas guļamistabas dzīvokļa platība būs ap 110 kvadrātmetriem, divu un trīs guļamistabu dzīvokļa platība - līdz 210 kvadrātmetriem.

Katram dzīvoklim projektēta minimāla ārtelpa terases vai lodžijas veidā, augstāko stāvu dzīvokļiem - arī plašas «penthouse» tipa terases. Arī ēkas plakanais jumts izmantojams atpūtai vai kā skatu platforma. Īpašas ērtības potenciālajiem iedzīvotājiem sniedz liftu plānojums, kas atveras tieši dzīvoklī.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu