Krievijā protestētājam piespriests gads cietumā par uzbrukumu policistam (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Protests Sanktpēterburga, Krievija. ''Viens par visiem un visi par vienu.''
Protests Sanktpēterburga, Krievija. ''Viens par visiem un visi par vienu.'' Foto: AP/Scanpix

Sanktpēterburgas tiesa trešdien piemērojusi gadu ilgu cietumsodu kādam protestējam, kurš atzīts par vainīgu uzbrukumā policistam demonstrācijā, kas tika rīkota, lai atbalstītu Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju.

Jevgēnijs Tugankovs ir trešais cilvēks, kurš saņēmis cietumsodu saistībā ar plašajiem protestiem, kas izcēlās janvāra beigās un februāra sākumā pēc Navaļnija aizturēšanas.

Sanktpēterburgas tiesa piesprieda Tugankovam gadu ilgu ieslodzījumu kolonijā par vardarbību pret tiesībsargāšanas iestāžu amatpersonu, ziņo nevalstiskā organizācija "OVD-Info", kas veic Krievijas politieslodzīto uzskaiti.

Tugankovs atzina vainu viņam izvirzītajās apsūdzības.

Tiesas paziņojumā bija teikts, ka Tugankovs bija protestētāju grupā, kas uzbruka policistiem mītiņa laikā Sanktpēterburgā 31.janvārī.

44 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Pagājušajā mēnesī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Navaļnija apcietināšana Krievijā izraisīja plašus protestus, kuru laikā policija aizturēja aptuveni 11 000 cilvēku. Vairumam aizturēto tika piespriesta sodanauda vai septiņu līdz 15 dienu ilgs arests, bet dažiem desmitiem draud garāki cietumsodi.

Šomēnes vienam protestētājam tika piespriests divu gadu cietumsods par uzbrukumu policistam demonstrācijas laikā Maskavā 23.janvārī. Vēl kāds cits protestētājs šomēnes tika notiesāts uz trim gadiem cietumā par asaru gāzes izmantošanu pret policistu protestos 23.janvārī Vladimirā, kas atrodas aptuveni 185 kilometrus uz austrumiem no Maskavas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu