Veselības ministrs skaidro, kad varētu ieviest "dzīvo rindu" pie vakcinācijas centriem (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Tikai pēc tam, kad vakcinācija pret Covid-19 sasniegs masveida apmērus, ir iespējams runāt par tādām metodēm, kā "dzīvā rinda", šodien veselības ministrs Daniels Pavļuts paziņoja LTV Ziņu dienesta raidījumā "Šodienas jautājums".

"Šobrīd ir pāragri, manuprāt, risināt tādus jautājumus, kā dzīvo rindu. Ir izskanējuši priekšlikumi, ka vajadzētu atļaut "dzīvo rindu", lai nāk, kas grib, un pulcējās pie vakcinācijas centriem. Es domāju, ka mēs vēl neesam tajā situācijā. Šī būs reāli pirmā nedēļas nogale, kad vakcinācija iegūst masveida apmērus," sacīja veselības ministrs.

Viņš uzsvēra, ka noteikti "dzīvās rindas" jautājums un  vakcinācijas projekta aktualitātes tiks izskatītas kopā ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu un Valsts prezidentu Egilu Levitu.

"Tikai pēc tam, kad vakcinācijas sasniegs masveida apmērus, mēs varam runāt par tādām metodēm, kā Izraēlā un citur ir izmantotas, ka ir kaut kāda stunda dienā vai kāds cits brīdis, kad cilvēki var pretendēt uz vakcīnu pārpalikumiem," sacīja Pavļuts.

Kā ziņots iepriekš, Levits atzīmēja, ka blakus tām prioritāri vakcinējamām iedzīvotāju grupām, kas tiek aicinātas uz vakcināciju, kopējā vakcinācijas sistēmā būtu jāparedz arī "dzīvās rindas" ieviešana gadījumos, ja cilvēki noteiktajā laikā neierodas vakcinēties. Valsts pirmā persona uzsvēra, ka nedrīkst zaudēt ne laiku, ne vakcīnu devas tāpēc, ka kāds nav atnācis.

""Dzīvā rinda" nozīmē to, ka cilvēki gaida rindā un, ja paliek pāri vakcīnu devas vai kāds nav ieradies, tie, kas stāv rindā, var saņemt savu vakcīnas devu. Tāda prakse ir arī citās valstīs. Arī mums vakcinācijas procesam ir nepieciešama elastīga pieeja," žurnālistiem sacīja Valsts prezidents.

Levits minēja Izraēlas piemēru, kas jau ir paguvusi vakcinēt lielu iedzīvotāju daļu. Valsts prezidents norādīja, ka Izraēlā cilvēki noteiktā laikā varēja nākt uz vakcinācijas centiem un stāvēt rindā. Ja kāds uzaicinātais nebija atnācis, bet nākamā vakcinējamā laiks vēl nav pienācis, šo brīvo brīdi izmantoja, lai vakcinētu cilvēkus no "dzīvas rindas".

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu