Valdība lems par 235 000 eiro piešķiršanu baznīcām ar pandēmiju saistīto izmaksu dēļ (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Maleo/shutterstock.com

Šodien valdība lems par 235 000 eiro piešķiršanu baznīcām ar Covid-19 krīzi saistīto kompensāciju izmaksai.

Tieslietu ministrijas (TM) sagatavotajā ziņojumā teikts, ka, neskatoties uz to, ka reliģiskās darbības vietas daļēji ir turpinājušas savu darbību arī ārkārtējās situācijas laikā, līdz ar ārkārtējās situācijas sakarā ieviestajiem ierobežojumiem to finansiālā situācija ir krasi mainījusies.

Reliģisko organizāciju un to iestāžu garīgais un kalpojošais personāls turpina pildīt savus pienākumus arī ārkārtējās situācijas apstākļos, tas nekvalificējas dīkstāves pabalstiem, bet, turpinot reliģiskās darbības veikšanas vietu darbību, arī izdevumi, kas saistīti ar šo vietu uzturēšanu, neesot mazinājušies.

TM uzskata, ka, ņemot vērā minēto, arī reliģiskās organizācijas un to iestādes būtu atzīstamas par tādām, kuru darbību ir ietekmējusi Covid-19 krīze.

TM valsts sekretārs Raivis Kronbergs aģentūrai LETA norādīja, ka finansējums tradicionālajām reliģiskajām organizācijām dievkalpojumu pārraidīšanai televīzijā un radio tiek piešķirts, lai novērstu cilvēku pulcēšanos dievnamos svētku laikā un cilvēki garīgo atbalstu varētu saņemt attālināti. "Mūsu visu interesēs ir ievērot epidemioloģiskās drošības prasības un pēc iespējas drīzāk atgriezties ikdienas dzīvē, kad dievnami varēs apmeklētājus uzņemt neierobežoti," sacīja Kronbergs.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu