Elizabete II pajoko par Lielbritānijas attiecībām ar Krieviju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karaliene Elizabete II.
Karaliene Elizabete II. Foto: AFP/SCANPIX

Karaliene Elizabete II trešdien pirmo reizi piecu mēnešu laikā apmeklējusi publisku pasākumu, kurā pajokojusi par Lielbritānijas vēsajām attiecībām ar Krieviju.

Apmeklējot Karalisko Austrālijas Gaisa spēku simtgades svinības Anglijas Saseksas grāfistē, 94 gadus vecā karaliene, kas ir arī Austrālijas valsts galva, sacīja, ka ir sajūsmā atkal iziet sabiedrībā.

Īsā vārdu apmaiņā ar vienu no virsniekiem karaliene jautāja, vai iznīcinātāji tiek "sūtīti vajāt krievus", uz ko virsnieks atbildēja apstiprinoši, piebilstot, ka tā esot liela izklaide.

Karalisko Gaisa spēku iznīcinātāji pēdējos mēnešos pacēlušies gaisā, lai identificētu Krievijas militārās lidmašīnas, kas pietuvojušās Lielbritānijas gaisa telpai. Īpaši liela Krievijas militāro lidmašīnu aktivitāte NATO valstu gaisa telpu tuvumā tika novērota pirmdien.

Militāro svinību apmeklējums bija ceturtā reize, kad Elizabete II izgājusi sabiedrībā, kopš Lielbritānijā tika ieviesti ierobežojumi cīņā ar jaunā koronavīrusa pandēmiju, un pirmā reize kopš Vestminsteras abatijas apmeklējuma novembrī.

Karaliene un viņas vīrs 99 gadus vecais princis Filips janvārī saņēma pirmo Covid-19 vakcīnas devu. Bekingemas pils nav apstiprinājusi, ka viņi būtu sapotēti otro reizi, bet parasti Lielbritānijā otrā deva tiek ievadīta 12 nedēļas pēc pirmās devas saņemšanas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu