Pirmie masu vakcinācijas centri sāks darbu sestdien (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirmie masu vakcinācijas centri pret Covid-19 astoņās Latvijas pilsētās sāks darbu sestdien, 3.aprīlī, liecina ceturtdien valdībai sēdei iesniegtā Veselības ministrijas (VM) prezentācija.

Sestdien no plkst.10 būs pieejami trīs vakcinēšanas centri Rīgā - Ķīpsalas hallē, centrā "Atta" un Rīgas Centrāltirgus Gastro paviljonā. Šajā laikā darbu sāks arī centri Valmieras Kultūras centrā, Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē, Daugavpils Latviešu kultūras centrā un Daugavpils Kultūras pilī, Jēkabpils Sporta centrā, Zemgales olimpiskajā centrā Jelgavā, Liepājas Olimpiskajā centrā un Jūrmalas Sporta skolā. Visi šie centri strādās līdz plkst.18.

Savukārt Cēsīs, bijušajā veikalā "Super Netto", vakcinācijas process sāksies svētdien, 4.aprīlī un turpināsies arī pirmdien, 5.aprīlī. Arī šis centrs darbosies no plkst.10 līdz 18.

VM informē, ka otrdien un trešdien Latvijā kopumā vakcīnu ražotāji piegādājuši 68 400 vakcīnas, no tām 12 600 tiks novirzītas otrajām devām, bet visas pārējās paredzētas raitai iedzīvotāju vakcinācijai.

Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča iepriekš medijiem norādījusi, ka liela mēroga vakcinācijas centrus plānots atvērt jau uz Lieldienu brīvdienām.

Vakcinācijas centrus, pēc Juhņēvičas paustā, plānots piesaistīt gadījumos, kad pieejamais vakcīnu daudzums pārsniedz ģimenes ārstu, slimnīcu un privāto pakalpojumu sniedzēju kapacitāti, kas ir 55 000 vakcinācijas reizes nedēļā. Kopā ar vakcinācijas centriem plānotās vakcinācijas jaudas ir 100 000 līdz 150 000 vakcinācijas reizes nedēļā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu