Marta nogalē pēc vakcinēšanās saņemts 51 ziņojums par blakusparādībām (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Stock-Asso/shutterstock.com

Laika posmā no 22.marta līdz 30.martam saņemts 51 ziņojums par blakusparādībām pēc vakcīnas pret Covid-19 saņemšanas, šodien valdības sēdē atklāja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Kopējais blakusparādību ziņojumu skaits no marta nogalē vakcinēto skaita ir 0,1%.

No tiem 37 ziņojumi bijuši par mazāk būtiskām blakusparādībām, bet 14 par būtiskām blakus parādībām. Šajā laika posmā nav saņemti ziņojumi par jauniem nāves gadījumiem pēc vakcinācijas

Līdz 28.martam kopumā saņemtas 735 ziņas par blakusparādībām. Pēc "AstraZeneca" vakcīnas saņemtas 360 ziņas par blakusparādībām, ar "Pfizer/BioNTech" - 305, bet "Moderna" - 70 ziņas par blakusparādībām.

Pieejamie dati uz 28.martu liecina, ka visbiežāk par blakusparādībām ziņots pēc "AstraZeneca" pirmās devas saņemšanas. 

Jau ziņots, ka trešdien pirmo poti pret Covid-19 Latvijā saņēmuši 4102 cilvēki, bet otro - 853, tādējādi kopumā tikušas vakcinētas 4955 personas, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Vakcinācijas temps šīs nedēļas ietvaros aug, tomēr kopumā potēšana šonedēļ notiek nedaudz lēnākā tempā nekā iepriekšējā nedēļā - šonedēļ pirmajās trīs darbadienās vakcinēti vidēji 4000 cilvēki dienā, bet pagājušajā - ap 4700 cilvēki dienā. Pagājušajā nedēļā kopumā bija līdz šim augstākais vakcinēšanas pret Covid-19 temps, vakcinējot vidēji ap 3400 cilvēkus dienā. Līdz šim lielākais vienā dienā vakcinēto cilvēku skaits ir bijis aptuveni 6000.

Kopējais vakcinēšanas temps šonedēļ gan varētu būt augstāks nekā pirms nedēļas, jo iepriekš nedēļu nogalēs vakcinēšana pret Covid-19 apsīka, savukārt Lieldienu brīvdienās tiek solīts sākt masu vakcinēšanas centru darbu, jo šonedēļ Latvijā saņemts nebijuši liels vakcīnu pievedums un veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) ziņoja par aptuveni 92 000 vakcīnas pret Covid-19 devu uzkrājumu.

Līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmuši 114 830 cilvēki, bet abas devas - 23 871 cilvēks. Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada 1.janvārī provizoriski bija 1,894 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmuši ap 6,06% iedzīvotāju, bet abas - 1,26%.

Pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas. Savukārt 10.februārī vakcinēt sāka SAC klientus un darbiniekus, bet 11. un 12.februārī pirmās potes pret Covid-19 saņēma valsts augstākās amatpersonas un vairāki eksprezidenti.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un "Janssen", pēdējās no kurām Latvijā vēl nav piegādātas. Taču visu šo medikamentu piegādes līdz pat pavasarim regulāri kavējās, tāpēc kavējās arī masveida vakcinēšanas sākšana, kuru iecerēts sākt aprīlī.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu