Mūžībā devusies Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja ilggadējā direktore Klāra Radziņa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mūžībā devusies Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja ilggadējā direktore Klāra Radziņa, liecina muzeja tīmekļvietnē publicētā informācija.

Kā norādīts kultūras ministra Naura Puntuļa (NA) sociālā medija "Facebook" lapā, Radziņa Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā strādāja kopš 1970. gada, darbību tajā sākot kā zinātniskā līdzstrādniece. Viņa bijusi krājuma galvenā glabātāja un direktora vietniece zinātniskajā darbā, 1987.gada stājusies muzeja direktores amatā.

Radziņas darbs tika vērsts gan uz pirmā Latvijas publiskā muzeja vadīšanu, nodrošinot līdzsvarotu muzejisko funkciju veikšanu, tradīciju kopšanu un unikālā muzeja krājuma kā Nacionālā muzeju krājuma sastāvdaļas uzturēšanu, gan kultūras pieminekļa Rīgas Doma ansambļa saglabāšanu, restaurāciju un konservāciju, prasmīgi sadarbojoties ar Latvijas evaņģēliski luterisko baznīcu, Latvijas kultūrtelpas papildināšanu ar muzeja filiālēm - Mencendorfa namu un Latvijas Fotogrāfijas muzeju.

Pateicoties Radziņas iniciatīvai, pagājušā gadsimta 80.gadu beigās muzeju sabiedrība tika rosināta veidot Latvijas Muzeju biedrību, kas vēlāk pārtapa Latvijas Muzeju asociācijā. Neatsverams ir Radziņas ieguldījums muzeju nozares attīstībā, iesaistoties Muzeju likuma un Nacionālās programmas "Kultūra" izstrādē, kā arī no 1998. līdz 2014.gadam darbojoties Latvijas Muzeju padomē, no 1998. līdz 2002.gadam, vadot šīs padomes darbu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu