Uvis Helmanis pagarina līgumu ar Vācijas klubu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uvis Helmanis
Uvis Helmanis Foto: Josvydas Elinskas/15min.lt

Latvijas treneris Uvis Helmanis pagarinājis vienošanos par galvenā trenera amata pienākumu pildīšanu Vācijas pēc spēka trešās līgas komandā Erfurtes "Loewen", ziņo kubs savā tīmekļa vietnē.

Latviešu speciālists vienojās par sadarbību ar klubu 2020.gada augustā, pārceļoties uz Erfurti no .

"Loewen" tika dibināta Erfurtē 2018.gada vasarā un pēdējos trīs gadus ir spēlējusi otrās bundeslīgas ProB līgā.

Klubs uzsver, ka šovasar 48 gadus vecais speciālists vadīs Latvijas U-20 izlasi, kas jūlijā piedalīsies Eiropas U-20 čempionāta B divīzijas sacensībās Gruzijā.

"Lauvu" sporta direktors Florians Guts ir priecīgs par līguma pagarināšanu ar pieredzējušo treneri: "Pēdējie mēneši mūsu klubam ir bijuši ļoti grūti. Covid-19 pandēmija mūs ļoti smagi skāra, mums bija daudz slimu spēlētāju un vairākas reizes nācās doties karantīnā."

Viņš uzskata, ka, neskatoties uz grūtībām, Helmanis apliecināja savas trenera kvalitātes un profesionāli vadīja komandu šajā izaicinošajā laikā. Tiek uzsvērts, ka trenerim ir skaidrs komandas attīstības plāns.

"Protams, man bija pilnīgi citas cerības savā pirmajā sezonā Erfurtē," pagarinot līgumu, saka Helmanis, piebilstot, ka arī grūtībās kluba amatpersonu darbība ir bijusi ļoti profesionāla.

"Man patīk šī attieksme un tuvāko gadu ambiciozie mērķi. Dažu nākamo mēnešu laikā strādāsim pie komandas modeļa, cītīgi trenēsimies pirmssezonas posmā un labi sagatavosimies sezonas sākumam," saka treneris, piebilstot, ka cer septembrī atkal sacensties līdzjutēju klātbūtnē.

"Lauvas" ProB līgas Dienvidu grupā pirmajā sacensību posmā 2020./2021.gada sezonā ar četrām uzvarām 22 spēlēs palika pēdējā vietā 12 komandu konkurencē un "play-off" cīņās neiekļuva.

Pēdējos divus gadus pirms došanās uz Vāciju Helmanis strādāja par trenera palīgu Lietuvas klubā Viļņas "Rytas", kā arī Latvijas vīriešu nacionālajā izlasē. Pēdējos gados viņš ir vadījis arī dažādas Latvijas jaunatnes nacionālās komandas, tai skaitā bijis Latvijas U-18 valstsvienības galvenais treneris.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu