Horvātu ūdenslīdējs vairāk nekā 24 minūtes aiztur elpu zem ūdens, uzstādot jaunu pasaules rekordu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: lassedesignen/Shutterstock.com

Kāds vīrietis ir pārspējis pats savu rekordu un iekļuvis Ginesa pasaules rekordu grāmatā pēc tam, kad gandrīz pusstundu viņam izdevās aizturēt elpu zem ūdens, vēsta portāls "Daily Mail.

Ginesa pasaules rekordu arhīvā ir daudz rekordistu, taču maz ir to, kas latiņu uzliek tik augstu, lai citi to nepārspētu, bet kuru var pārspēt tikai pats.

Viens no šādiem nesenajiem piemēriem ir vīrietis no Horvātijas vārdā Budimirs Buda Šobats, kurš pārspēja pats savu pasaules rekordu elpas aizturēšanā zem ūdens.

Budimirs spēja labot pats savu rekordu un uzstādīt jaunu - 24 minūtes un 33 sekundes.

Šobata rekordlielais varoņdarbs notika peldbaseinā Sisakas pilsētā, un to veica ārstu, reportieru un atbalstītāju uzraudzībā. 54 gadus vecais bijušais kultūrists pievērsās statiskai niršanai un kļuva par vienu no pasaules pirmajiem nirējiem, kurš spējis tik ilgi aizturēt elpu.

Pasaules rekordu sasniegušais nirējs ar gadiem ilgu apmācību un sagatavošanos apmācīja savu ķermeni lēnāk cirkulēt asinis ķermenī un it īpaši smadzenēs. Viņš iemācījās kontrolēt muskuļu spazmas, kas skābekļa trūkuma dēļ rodas apmēram 18. minūtē zem ūdens.

Šobats spēja aizturēt elpu divas reizes ilgāk nekā pašreizējais statiskā esošais pasaules rekordists. Sobats sacīja, ka, lai labotu savu rekordu, viņu iedvesmoja meita Sasa, kurai ir cerebrālā trieka, autisms un epilepsija.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu