Īrija pievieno 26 valstis obligātās viesnīcas karantīnas sarakstam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: lensmen/shutterstock.com

Īrija ceturtdien pievienoja 26 valstis un atkarīgas teritorijas to valstu sarakstam, no kurām iebraucot, ir jādodas obligātā karantīnā viesnīcā, lai mazinātu jaunu Covid-19 paveidu ievešanas risku.

Konsultācijā ceļotājiem teikts, ka "visiem, kas nodomājuši ceļot uz Īriju no vai caur kādām no šīm valstīm/teritorijām", ierodoties pēc nākamās otrdienas plkst.4.00 (plkst.6.00 pēc Latvijas laika), "vismaz 48 stundas pirms ceļojuma vajadzēs rezervēt apmešanos obligātā viesnīcas karantīnā".

Šīs 26 valstis un teritorijas, starp kurām ir Albānija, Izraēla un Monako, ir pievienotas Veselības ministrijas sastādītam "2.kategorijas" sarakstam, kurā tagad būs 58 valstis un teritorijas. No šī saraksta tagad ir svītrota Maurīcija.

"Jebkuram pasažierim, kurš iepriekšējo 14 dienu laikā bijis kādā no šīm 2.kategorijas valstīm, pat šķērsojot kādu no tām tranzītā un pat neatstājot gaisa transportu, tiek juridiski pieprasīts iziet karantīnu tai paredzētā vietā," teikts konsultācijā ceļotājiem.

Īrijas valdība ir ieteikusi nedoties nebūtiskos starptautiskos ceļojumos.

Ministru nevienprātības dēļ vismaz pagaidām tika atmesti plāni iekļaut šajā sarakstā ASV un tādas Eiropas Savienības (ES) valstis kā Francija, Itālija un Vācija, ziņoja raidsabiedrība RTE. 

Īrijas vicepremjers Leo Varadkars intervijā RTE paziņoja, ka Īrija bija plānojusi pievienot šim sarakstam "ievērojami vairāk valstu", bet ES dalībvalstu pievienošanai "vajadzīgs vairāk darba". Viņš atzina, ka šai ziņā "ir reālas praktiskas, politiskas un juridiskas problēmas".

Īrijā līdz šim ir reģistrēti vairāk nekā 236 000 jaunā koronavīrusa gadījumu un vairāk nekā 4700 ar to saistītu nāves gadījumu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu