Valmierā no 7. aprīļa mācības atsāks 1.-6. klašu un 12. klašu skolēni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Valmieras izglītības iestāžu vadību nolēmusi no 7.aprīļa klātienē organizēt mācības 1.-6. un 12.klašu skolēniem, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Pinne.

Savukārt iespēju epidemioloģiski drošajās pašvaldībās 7.-11.klašu skolēniem klātienē mācīties divas dienas nedēļā pēc tāda grafika, lai klases savā starpā netiktos, Valmieras pilsētas pašvaldība plāno nodrošināt no 12.aprīļa.

Pinne uzsvēra, ka, mācoties klātienē, skolēniem jāvelk sejas aizsargmaskas, iespēju robežās jāievēro divu metru distance citam no cita, regulāri jāmazgā rokas, savukārt pedagogiem pirms katras nodarbības jāizvēdina klašu telpas.

Līdz ar klātienes mācību atsākšanos 6.aprīlī noslēgsies siltu brīvpusdienu piegāde Valmierā dzīvojošiem Valmieras izglītības iestāžu 1.-6.klašu skolēniem, kā arī pārtikas paku izsniegšana ārpus Valmieras dzīvojošiem Valmieras izglītības iestāžu 1.-6. klašu skolēniem. Mācoties klātienē, skolēniem pusdienas tiek nodrošinātas skolas ēdnīcā, sacīja pašvaldības pārstāve.

Viņa atgādināja, ka joprojām epidemioloģiski drošos apstākļos notiek individuālās konsultācijas skolēniem, kuri ir pakļauti priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas riskam pamatizglītības un vidējās izglītības pakāpē, vispārējās izglītības programmu apguvē 12.klases skolēniem un profesionālās izglītības programmu apguvē to grupu vai kursu izglītojamiem, kuriem šī gada pirmajā pusgadā paredzēts kārtot valsts pārbaudes darbus un iegūt atbilstošu profesionālo izglītību.

Drošības nolūkā skolu pedagogiem turpmāk reizi nedēļā tiks organizēts rutīnas Covid-19 skrīnigs, izmantojot siekalu testus, lai identificētu inficētās personas, tajā skaitā bez simptomiem, un nepieļautu Covid-19 izplatību izglītības iestādēs un arī ārpus tām. Šāda prakse jau ir ierasta pirmsskolas un speciālās izglītības iestādēs, kas turpināja klātienes darbu.

Pirmsskolas izglītības iestādēs notiek darbs klātienē, ja vien iestādei vai tās grupai nav noteikta karantīna. Arī speciālās izglītības iestādēs darbs var tikt organizēts klātienē, ja vien izglītības iestādes vadība nav lēmusi citādi.

Interešu un profesionālās ievirzes izglītības programmu apguve nodrošināma attālināti, vienlaikus paredzot izņēmumu - profesionālās ievirzes izglītības, interešu izglītības, kā arī māksliniecisko kolektīvu nodarbības var īstenot klātienē ārā ne vairāk kā desmit personu grupās.

Par Valmieras interešu un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu, kā arī māksliniecisko kolektīvu darba organizēšanu pēc 6.aprīļa pašvaldība aicina interesēties pie iestāžu vadības, nodarbību / kolektīvu vadītājiem vai iestāžu mājaslapās.

Klātienē notiek profesionālās izglītības programmas un augstākās izglītības programmas praktiskās daļas apguve, kura nepieciešama profesionālo prasmju vai kvalifikācijas ieguvei šī gada pirmajā pusgadā, grupā ne vairāk kā pieciem vienas grupas (kursa) izglītojamiem.

Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka Valmierā 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 1.aprīlī bija 108.

LETA jau vēstīja, ka 1.aprīlī valdība nolēma no 7.aprīļa pašvaldībās, kurās divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 200, klātienē var mācīties 1.-6. un 12.klašu skolēni.

Mainoties epidemioloģiskajai situācijai valstī, pašvaldībā vai konkrētā izglītības iestādē ir iespējamas izmaiņas mācību procesa organizācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu