Piektdien izglābts 12 metrus dziļā gravā iekritis cilvēks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: EAndreev/shutterstock.com

Krimuldas novadā piektdien Valsts ugunsdzēsības un glābēju dienesta (VUGD) palīdzība bija nepieciešama kādam iedzīvotājam, kas bija iekritis 12 metrus dziļā gravā, aģentūru LETA informēja dienestā.

Iedzīvotājs no gravas izvilkts, izmantojot imobilizācijas dēli. Pēc izvilkšanas cilvēks tika nodots mediķiem.

Tāpat piektdien, plkst.20.55 VUGD saņēma izsaukumu uz Garkalnes novadu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Šajā gadījumā, izmantojot paša iedzīvotāja sniegtās koordinātas, ugunsdzēsēji-glābēji viņu izveda no meža, un plkst.22.54 persona tika nodota mediķiem, bet pēc tam - pašvaldības policijai. Plkst.23.28 VUGD darbs notikuma vietā tika pabeigts.

Savukārt Ikšķiles novadā tika saņemts izsaukums par to, ka uz grants karjera ledus atradās trīs nepilngadīgas personas. Izsaukuma pieteicēja sniegtā informācija liecināja, ka viena persona ledū ir ielūzusi, tomēr, ierodoties notikuma vietā, VUGD konstatēja, ka ledū ielūzušas personas nav un ugunsdzēsēju-glābēju palīdzība nav nepieciešama. Divi no nepilngadīgajiem, esot jau karjera otrā krastā, ieraugot VUGD ierašanos, aizbēga.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 49 izsaukumus. Tai skaitā 17 izsaukumi bija uz ugunsgrēkiem, no kuriem pieci bija kūlas ugunsgrēki, bet viens - meža ugunsgrēks. Šajā gadījumā dega mežs viena kvadrātmetra platībā un tas bija likvidēts jau pirms VUGD ierašanās.

Tāpat VUGD pagājušajā diennaktī saņēma 20 izsaukumus uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bijuši maldinājumu. Cietušo, bojā gājušie vai izglābto cilvēku ugunsgrēkos pagājušajā diennaktī nav bijuši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu