Video ⟩ Latviete spēlēs NCAA finālā! Motes "Wildcats" uzvar vienpadsmitkārtējo čemponi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolistes Māras Motes pārstāvētā Arizonas Universitātes komanda "Wildcats"
Latvijas basketbolistes Māras Motes pārstāvētā Arizonas Universitātes komanda "Wildcats" Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketbolistes Māras Motes pārstāvētā Arizonas Universitātes komanda "Wildcats" piektdien iekļuva Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta finālā, pārspējot vienpadsmitkārtējo šī turnīra čempioni Konektikutas Universitātes vienību "Huskies".

Ar trešo numuru savā reģionā izsētā "Wildcats" pusfinālā ar 69:59 (16:10, 16:12, 16:17, 21:20) uzvarēja "Huskies", kas reģionā izlikta ar pirmo numuru.

Uzvarētājām spēlējot ar astoņām basketbolistēm, Mote šajā spēlē laukumā nedevās.

Uzvarētāju rindās 26 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Āri Makdonalda. Zaudētājām 20 punkti un piecas atlēkušās bumbas Kristinas Viljamsas kontā, bet 18 punkti un sešas atlēkušās bumbas Peidžai Bekerzai.

Finālā Motes pārstāvētā vienība svētdien tiksies ar vēl vienu sava reģiona pirmo numuru - Stenforda Universitātes vienību "Cardinal", kas pusfinālā ar 66:65 pārspēja Dienvidkarolīnas Universitātes komandu "Gamecocks".

Jau ziņots, ka reģiona finālā "Wildcats" pieveica Aleksas Gulbes pārstāvēto Blumingtonas Universitātes komandu "Hoosiers", bet otrajā izslēgšanas sacensību kārtā apstājās Dignas Strautmanes pārstāvētā Sirakjūzas Universitātes komanda "Orange".

"Marta trakuma" sieviešu komandu turnīrs ar 64 komandu dalību šogad notiek Teksasas štatā. Turnīra fināls gaidāms 4.aprīlī.

Iepriekšējā sezonā Covid-19 pandēmijas dēļ NCAA čempioni netika noskaidroti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu