Suecas kanāls atbrīvots no vairāk nekā 400 kuģu sastrēguma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

​Līdz brīdim, kad Suecas kanālā iesprūdušais kuģis "Ever Given" tika atbrīvots, sešu dienu laikā izveidojās 422 kuģu rinda. Pēdējējie iestrēgušie kuģi šķērsoja Suecas kanālu 3. aprīlī, vēsta raidorganizācija "Deutsche Welle".

23. martā Suecas kanālā iesprūda kuģis "Ever Given", bloķējot satiksmi 422 kuģiem. Ēģiptes Suecas kanāla pārvalde norādīja, ka kuģu sastrēgums 3. aprīlī ir beidzies.

Amatpersonas ir sākušas izmeklēšanu par "Ever Given" kuģa iesprūšanu un paredz, ka nākamās nedēļas sākumā publiskos savus atklājumus.

Kā ziņots, ar Panamas karogu kuģojošais 400 metrus garais un 59 metrus platais kuģis "Ever Given" otrdien sliktos laikapstākļos sagriezās sāniski un iestrēga, pilnībā apturot kuģošanu Suecas kanālā.

Kuģis, kas pieder Japānas uzņēmumam "Shoei Kisen Kaisha" un kura operators ir Taivānas kompānija "Evergreen Marine", bija ceļā no Tandžungpelepasas Malaizijā uz Roterdamu Nīderlandē.

"Ever Given" priekšgals tika bojāts brīdī, kad kuģis iestrēga, bet par jauniem bojājumiem ziņots nav, atklāja "Shoei Kisen Kaisha" preses pārstāvis.

Pirms vairāk nekā 150 gadiem izraktais Suecas kanāls ir viens no svarīgākajiem pasaules tirdzniecības ceļiem.

Pagājušajā gadā pa kanālu izbrauca teju 19 000 kuģu, pārvadājot vairāk nekā vienu miljardu tonnu kravas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu