Nopludināti vairāk nekā 500 miljonu "Facebook" lietotāju dati. Tajā skaitā arī vairāki tūkstoši lietotāji no Lietuvas un Igaunijas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Facebook. Ilustratīvs foto.
Facebook. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Vairāk nekā 500 miljonu sociālā tīkla "Facebook" lietotāju dati - vārdi un uzvārdi, telefona numuri, dzimšanas dati, atrašanās vieta, e-pasta adreses, tikuši izvietoti kādā hakeru forumā, ziņo portāls "Business Insider".

Sestdien, 3. aprīlī, ievietotais ieraksts liecina, ka kopumā nopludināti aptuveni 533 miljonu "Facebook" lietotāju dati no 106 valstīm.

Informācijas noplūde skārusi 32 miljonus ASV iedzīvotājus, 11 miljonus Lielbritānijas iedzīvotājus, kā arī 87 533 Igaunijas iedzīvotājus.

Kā ziņo "Business Insider", dati nopludināti arī 1,38 miljoniem Somijas iedzīvotājiem un 220 tūkstošiem Lietuvas iedzīvotājiem.

"Facebook" pārstāvis norādīja, ka datu noplūdes iemesls meklējams jau 2019. gada augustā, kad tika nopludināti miljoniem sociālā tīkla lietotāju telefona numuri. Šī iemesla dēļ visi lietotāju dati ir kļuvuši vispārpieejami.

"Datu bāze, kas satur šāda tipa informāciju, neapšaubāmi ir viens no hakeru galvenajiem mērķiem," norādīja kiberizlūkošanas uzņēmuma "Hudson Rock" pārstāvis Alons Gels.

Viņš norādīja, ka pašlaik visi dati jau ir dzēsti, taču "Facebook" pret šādiem gadījumiem nespējot neko darīt. 

"Personas datu noplūde ir milzīgs trieciens lietotāju uzticībā," norādīja Gels.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu