Raidījums: "Jaunās paaudzes" līderis Ļedjajevs veido jaunu televīziju (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Spēkus pamazām apvieno Aldi Gobzemu atbalstošie dažādu nelielu kustību un virtuālu veidojumu pārstāvji, kuri noliedz 5G, izsmej Covid vīrusa nopietnību. Viņu darbībām aizvien aktīvāk pievienojas arī kādas reliģiskās organizācijas līderis, kas savulaik palīdzējis Aināram Šleseram, vēsta raidījums "Nekā personīga".

Šobrīd viņš pulcē savus sekotājos, sola gatavot jaunu televīziju un uztur kontaktus ar vairākiem prokrieviski noskaņotiem cilvēkiem ārvalstīs. Tikmēr Šlesers un Gobzems publiski sarunās ar medijiem turpina noliegt, ka viņus abus sapnī uz atkārtotu nokļūšanu politikā nekas nesaistot.

Lai arī vizuāli ļoti līdzīga, tā nav "TV3 Ziņu" sākuma galviņa. Interneta platformās pēdējo nedēļu laikā aizvien biežāk parādās šādi video, kas pēc stilistikas it kā atgādina TV ziņu raidījumus. To uzdevums esot atmaskot patiesību par Covid-19.

"Brīvvalsts TV" ir projekts, zem kura apvienojušies vairāki oficiāli nekur nereģistrētas apvienības "Latvijas Brīvības Alianse" locekļi. Vienkopus viņus visus varējām redzēt pagājušā gada 12. decembrī, kad tā rīkoja mītiņu krastmalā un pēc tam braucienus uz vairākām Latvijas pilsētām.

It kā televīzijas ziņu sižetos tiek apšaubīta Covid-19 eksistence, ironizēts par valdības ieviestajiem ierobežojumiem un izplatītas dažādas sazvērestības teorijas. Nesen Samanta Tīna tika nodēvēta par sātanisti.

Neatļautā brīvdabas vingrošanas akcijā pie Raiņa pieminekļa savu viedokli "Brīvvalsts TV" neliedza arī iekšlietu ministrs. Kurš pretēji epidemiologu un valdības lemtajam iestājas par sporta nodarbību atļaušanu. Vismaz tā varēja noprast no "Brīvvalsts TV" stāstītā.

"Lai cik arī cilvēku būtu, svarīgs ir signāls mūsu epidemiologiem, lai tomēr neaizmirst, ka veselīgs dzīvesveids primāri saistās ar kustību un diez vai mēs varam uzskatīt, ka cilvēki var pilnvērtīgi trenēties tajās pašās slēgtajās telpās. Un kā mēs zinām slēgtās telpas - dzīvokļi un māja nav pilnvērtīga, lai trenētos. Tāpēc es uzskatu ir jāatļauj trenēties sakārtotā vidē gan iekštelpās, gan ārā. Un tas sekmēs vīrusa mazināšanos. Un ļoti arī svarīgi, lai cilvēki būtu psihoemocionāli noturīgi, lai mazinātos agresija. Tas ir tas, kas mums jādara visiem kopā," norādīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (Avots "Brīvvalsts TV" "YouTube" kanāls).

Iepriekš konspirācijas teoriju izplatītāji veidojuši katrs savas platformas. Izteikumi tajās bijuši līdzīgi - negatīva informācija pret Latviju un Rietumiem, pielaidīga un pat pozitīva pret Krieviju un Krievijas varu slavinošām organizācijām. Bet virtuālajā vidē vērojams, ka notiek spēku apvienošana un kopīgu projektu īstenošana. "Brīvvalsts TV" ir viens no tādiem. Tā veidošanai, kā producente piesaistīta arī bijusī televīzijas darbiniece – "Mājokļa Jautājums" vadītāja Baiba Zvaigznīte.

Oficiāli nereģistrētās "Latvijas Brīvības Alianses" redzamākie biedri ir "Memory Water" īpašnieks Jānis Pļaviņš, bijušais SAB darbinieks - Arnolds Babris, 5G apkarotājs Andris Ciekurs, Latvijas musulmaņu kopienas pārstāvis – Roberts Klimovičs. Saeimas deputāts Aldis Gobzems. Kopā ar viņiem aizvien skaļāk sevi piesaka vēl kāds ietekmīgs un pieredzējis spēlētājs - reliģiskās organizācijas "Jaunā Paaudze" līderis – Aleksejs Ļedjajevs.

"Jauno paaudzi" pirms vēlēšanām savulaik prasmīgi izmantoja Aināra Šlesera Latvijas pirmā partija, pēc tam Šlesers kopā ar Andra Amerika "Gods kalpot Rīgai". Daudzskaitlīgais ticīgo pulks bija laba augsne, lai iegūtu vēlētājus. Šajos kadros Ļedjajevs pirms 15 gadiem dievkalpojumā slavē Šlesera partijas Rīgas mēra kandidātu Juri Lujānu.

"Galvaspilsētas mēra amatam labāku kandidātu vienkārši neatrast. Mūsu pilsēta vienkārši uzplauks. Jauni tilti būs pār Daugavu. Būs apvedceļi. Nebūs korķu," teica Ļedjajevs.

Kopš deviņdesmitajiem Ļedjajeva reliģiskajai organizācijai ir izveidotas draudzes 18 Latvijas pilsētās - Rīga, Rēzekne, Gulbene, Madona, Lestene, Valmiera, Jēkabpils, Valka, Kuldīga, Sigulda, Talsi, Līvāni, Ludza, Daugavpils, Ogre, Ventspils, Tukums, Jūrmala.

Lai arī oficiāli visām baznīcām un konfesijām ik gadu ir jāiesniedz atskaites par savu darbu Tieslietu ministrijai, uzskaite valsts pusē visticamāk ir formāla. Vismaz par to liecina dati, kas ticīgo ganiem jāatklāj par savu draudžu lielumu.

Šajā Tieslietu ministrijas atskaitē redzams, ka 2015, 2016, 2017, 2018 un arī 2019 gadā Jaunā paaudze uzrādījusi nemainīgu draudzes apjomu - precīzi 3000 ticīgo. Šī dīvainā statistika liek apšaubīt vai oficiāli maz ir zināms, cik liels patiesībā visā Latvijā ir Ļedjajeva sekotāju pulks.

"Kam pieder informācija, tam pieder pasaule." Tā Ļedjajevs raksta vienā no saviem blogiem, kurā prezentē jaunas televīzijas veidošanu. Studijas makets jau tiek gatavots. Televīzijas mērķis būšot "Mūsdienu hibrīdā informācijas kara apstākļos atmaskot propagandas viltu un apliecināt Dieva patiesību". Projekts būšot gatavs tuvāko mēnešu vai pat nedēļu laikā.

Reliģiskās kustības mājvietā Rīgā Irlavas ielā tālāk par durvīm Nekā personīga filmēšanas grupa netiek laista. Lai gan pretēji citviet noteiktajiem Covid laika ierobežojumiem, šeit tie nedarbojas. Policija pēdējo nedēļu laikā Ļedjajeva dievnamā bijusi vairākkārt un konstatējusi neatļautu pulcēšanos līdz pat 250 cilvēku plašā pulkā. Mums paskaidro, ka Ļedjajevs ir aizņemts un lūdz telpas pamest.

"Mācītājam ir starptautiska saruna. Točno vairākas stundas vismaz. Viņiem tur konference Zoom vai ar ko tur… Es viņam parādīju - viņš teica - nē," norādīja "Jaunās paaudzes" lūgšanas nams.

"Visiem sveiciens. Mēs esam tiešraidē. Mums šodien tāda neparasta diskusija ar trim valstīm - Ukraina, Latvija un ASV," teica blogere Jeļena Ņikitskaja.

Diskusijas ar ārvalstu it kā ekspertiem, ko tālāk izplata arī "Latvijas Brīvības Alianses" atbalstītāji, šeit tiek filmēti regulāri. Tajos piedalās ne tikai Ļedjajevs un Arnolds Babris, bet kāda Jeļena Ņikitskaja.

"Pēc pašām pieticīgākajām aplēsēm te ir divi miljoni cilvēku. Kāds sauc skaitli 3 miljoni. Tikko uzstājās Donalds Tramps. Tūdaļ izstāstīšu, kas notiek. Mēs šobrīd pārejam uz otru laukumu, kas būs blakus pašam Kapitolijam. Ļoti auksti. Ļoti auksti," sacīja blogere.

Viņa dzīvo ASV, sevi prezentē kā blogeri, ir bieža viešņa Krievijas propagandas kanālos - tur viņu dēvē par "ASV iekšpolitikas eksperti" un žurnālisti. Ņikitskaja ir Trampam draudzīgās radikālās kustības "Qanon" sekotāja, piedalījās ASV Kapitolija ieņemšanā. Neoficiālas ziņas liecina, ka viņa iespējams atrodas ASV FIB uzskaitē. Šeit redzama viņas vadīta tiešraides diskusija, kurā no Rīgas piedalās arī Ļedjajevs un Babris.

"Visiem sveiciens. Mēs esam tiešraidē. Šodien ir 19.februāris un mums šobrīd ir pieslēgušies brīnišķīgi cilvēki no Latvijas un Zviedrijas. Pieteiksim mūsu viesus. Aleksejs kā vienmēr ar diviem viesiem. Viņš nespēj to darīt viens. Viņam ir vajadzīga ietekmīgu cilvēku atbalsta komanda," teica blogere.

Raidījums: "Jums ir bijušas biežas sarunas ar tādu kundzi ASV kā Jeļenu Ņikitskaju. Gribējām vaicāt kā ar viņu esat nonākuši kontaktā?"

Arnolds Babris: "Es ar visiem esmu kontaktā. Arī ar jums kā jūs pamanījāt. Vai ne? Un?"

Raidījums: "Viņai tāda interesanta biogrāfija un interesants domu gājiens un darbības, ko viņa dara Amerikā."

Arnolds Babris: "Krēvica kungs. Nav vienkāršu cilvēku ar biogrāfiju. Attiecīgi spēcīgām personībām visām ir interesantas biogrāfijas. Un?"

Vācijas Bundestāga labējo partijas "AfD" deputāts Valdemārs Herdts (2020. gada novembris, Maskava) sacīja: "Es droši vien izmantošu ne pārāk biežo iespēju un runāšu krieviski. Šis ir Vācijas Bundestāga labējo partijas "AfD" deputāts Valdemārs Herdts, kurš pagājušā gada novembrī laipni tiek uzņemts Krievijas valsts domē. Viņš nosoda Eiropas ieviestās sankcijas un apgalvo - ne visi Vācijā domā līdzīgi Briseles oficiālajai varai."

"Mēs šodien risinājām ļoti daudz jautājumu un tas ir sākums jaunas sadarbības un draudzības centieniem," iepriekš teica Herdts.

Valdemārs Herdts bieži braucis uz Latviju. 2019. gadā pat kandidēja Eiropas parlamenta vēlēšanās no Ļedjajeva cīņu biedra mācītāja Aigara Bitāna un Normunda Grostiņa "Centra Partijas". Šeit sabiedriskās televīzijas ēterā Vācijas politiķis piedalās tiešraides diskusijā ar Arvilu Ašeradenu. Vairāki Vācijas mediji Herdtu nodēvējuši par Maskavas ietekmes aģentu.

"Tas ir briesmīgi, tas ir ļoti bīstami. Tas, ka es Latvijā nedzirdu balsis, kas nostātos pret šo pretlikumību," sacīja Herdts.

Video redzamā simbolika aiz Ļedjajeva muguras - organizācija "Sargi uz mūriem" jeb "Watchmen on the Walls" Latvijā nav plaši pazīstama, bet ir zināma ASV. Starp citu kā mums apstiprināja Kultūras ministrijā - Latvijas simtgades simbolikas izmantošana šajā video notikusi nesaskaņojot to ar simtgades biroju.

Organizācijas "Sargi uz mūriem" līdzdibinātājs Skots Laivlijs Duglass sacīja: "Jūs nekad neapturēsit AIDS, kamēr homoseksuālo sodomiju turpināsit uzskatīt par cilvēktiesībām un nesāksit no tā izvairīties."

ASV par organizācijas "Sargi uz mūriem" vienu no līderiem un Ļedjajeva sabiedroto minēts mācītājs Skots Laivlijs Duglass. Viņš izdevis grāmatu "Rozā svastika" (The Pink Swastika: Homosexuality in the Nazi Party), kurā pierādījis, ka nacistu elite bija homoseksuāļi, bet holokausts vērsts pret heteroseksuāļiem.

Duglass aktīvi lobējis anti-geju likumu Ugandā un arī Krievijā. Kad viņš kandidēja Masačūsetas gubernatora vēlēšanās, šo viņa pseido atklājumu apsprieda viens no populārākajiem ASV vakara izklaides raidījumiem.

Skots Laivlijs - kas viņu padara tik interesantu? Šeit ir viens mājiens - kad jūs "ieguglējat" vārdu Skots Laivlijs un redzat, ka līdz ar šo vārdu cilvēki meklējuši arī vārdu "Ādolfs Hitlers". Tā nav laba zīme jūsu brendam.

Neapmierinātība ar Covid-19 noteiktajiem ierobežojumiem tiks aktīvi izmantota informatīvajā karā un koordinētās ietekmes operācijās. Sabiedrības neapmierinātība ir laba augsne šādām konspirācijas teorijām. Tas teikts pagājušā gada publicētajā NATO ekspertu ziņojumā. Tajā pieminēta arī Latvija, kā valsts pret, kuru Covid laikā tiek veiktas koordinētas informācijas kampaņas.

Noteikti esat pamanījuši arī plašo pretkampaņu jeb "heiteru" aktivitātes pret Eirovīzijas dziesmu un tās izpildītāju Samantu Tīnu. To plaši aprakstījuši ziņu portāli un ziņu programmas. Bet pirmsākumi šai skaļajai anti-kampaņai arī meklējami Ļedjajeva un nekur nereģistrētās apvienības "Latvijas Brīvības Alianse" virzienā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu