Otro dienu pēc kārtas nav publicēta jaunākā statistika par poti pret Covid-19 saņēmušajiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daugavpils reģionālajā slimnīcā notiek farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" ražoto vakcīnu "Comirnaty" pret Covid-19 injicēšana. Ilustratīvs attēls.
Daugavpils reģionālajā slimnīcā notiek farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" ražoto vakcīnu "Comirnaty" pret Covid-19 injicēšana. Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Pretēji ierastajai kārtībai, Latvijas Atvērto datu portālā otro dienu pēc kārtas nav publicēta jaunākā statistika par vakcīnu pret Covid-19 saņēmušajiem cilvēkiem.

Kā novēroja aģentūra LETA, Latvijas Atvērto datu portālā atrodamajā failā pēdējie dati ir par 3.aprīlī vakcinētajiem, lai gan iepriekš katras dienas rītā jau īsi pēc pusnakts tika publicēti dati par iepriekšējā diennaktī vakcinētajiem.

Līdz ar to patlaban datu kopā nav atrodami Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati par 4.aprīlī un 5.aprīlī pret Covid-19 vakcinētajiem. Šādu informāciju NVD nav publicējis arī mikroblogošanas vietnē "Twitter". Tur uz jautājumu, kur atrodami jaunākie dati, NVD atbildējis, ka "dati par Lieldienu brīvdienu vakcinācijas statistiku būs pieejami pēc svētkiem".

Kā ziņots, pirmajā Lieldienu brīvdienā, Lielajā Piektdienā, vakcinācijas pret Covid-19 temps Latvijā būtiski apsīka, kopumā vakcinējot 482 cilvēkus, savukārt sestdienā, kad tika atvērti liela mēroga vakcinācijas centri, pirmo vai otro poti pret Covid-19 saņēma 2866 cilvēki, liecina NVD dati.

Otrdien vairākās Latvijas pilsētās darbosies seši liela mēroga vakcinācijas centri, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā.

Rīgā strādās vakcinācijas centri Ķīpsalas hallē, "Atta" centrā. Tāpat vakcinēšana tiks turpināta Jūrmalā, Valmierā, kā arī divos masu vakcinācijas centros Daugavpilī.

Liela mēroga centros vakcīnu pret Covid-19 saņem seniori vecumā virs 70 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar hroniski slimiem bērniem un bērniem ar imūnsupresiju. Tāpat pakāpeniski tiek uzrunāti un aicināti vakcinēties iedzīvotāji vecumā no 60 līdz 70 gadiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu