Lietuvā atkal strauji pieaug pieteikšanās uz Covid-19 testiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Photoroyalty/shutterstock.com

Lietuvā strauji pieaugusi pieteikšanās uz Covid-19 testiem, atkal sasniedzot pagājušā rudens līmeni, ziņu aģentūrai BNS otrdien atzinis koronavīrusa karstās tālruņa līnijas pārstāvis.

"Pieplūdums neapšaubāmi aug, turklāt strauji. Karstā līnija patiešām nokarst, atgriežamies situācijā, kāda bija rudenī, kad dienā saņēmām 8000-9000, dažkārt pat 10 000 zvanu dienā," pastāstījis līnijas administratores - Kauņas neatliekamās palīdzības stacijas - direktors Nerijus Mikeļonis.

Viņš atzinis, ka šie skaitļi nevieš īpašu optimismu un liek apzināties, cik svarīgi nezaudēt modrību.

Pēc Mikeļoņa teiktā, Lieldienu brīvdienās - no piektdienas līdz pirmdienai - saņemti vairāk nekā 18 000 zvani, puse no tiem piektdien, un sestdien zvanu bijis apmēram trīsreiz vairāk nekā parasti sestdienās.

Viņš gan atzinis, ka daļa zvanītāju tikai vēlas konsultēties, daļa cilvēku zvana atkārtoti, tādēļ ar reģistrāciju faktiski beidzas tikai katrs otrais zvans, tomēr kopumā pa tālruni un internetā analīzēm mobilajos punktos šajās dienās reģistrējušies aptuveni 18 000 cilvēku. Nedaudz vairāk kā 4000 no viņiem bijuši ar simptomiem, bet liela daļa zvanītāju, kas pieder pie noteiktām iedzīvotāju kategorijām, piemēram, skolotāji, pieteikušies testēšanai profilaktiskos nolūkos, vienlaikus reģistrējušies arī cilvēki, kuriem bijusi saistība ar slimības perēkļiem vai tieša saskare ar slimniekiem.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Lietuvā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vēl 686 cilvēkiem un pozitīvo testu īpatsvars bijis 12,5%, bet 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju saskaņā ar Lietuvas Statistikas departamenta datiem ir 382,3.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu