Šodien strādās 11 liela mēroga vakcinācijas centri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Darbu sāk lielie vakcinācijas centri
Darbu sāk lielie vakcinācijas centri Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien Latvijā strādās kopumā 11 liela mēroga vakcinācijas pret Covid-19 centri, aģentūrai LETA apstiprināja Vakcinācijas projekta birojā.

To vidū būs Rīgas centri Ķīpsalā un "Atta" centrā, centri Cēsīs, Valmierā, Rēzeknē, Jelgavā, Jēkabpilī, Liepājā, Jūrmalā, kā arī abi centri Daugavpilī.

Iedzīvotāji saņems uzaicinājumu vakcinēties uz šiem centriem no vakcinācijas veicējiem, solīja Veselības ministrija.

Liela mēroga centros vakcīnu pret Covid-19 saņem seniori vecumā virs 70 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar hroniski slimiem bērniem un bērniem ar imūnsupresiju. Tāpat pakāpeniski tiek uzrunāti un aicināti vakcinēties iedzīvotāji vecumā no 60 līdz 70 gadiem.

LETA jau vēstīja, ka veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) tuvākajās dienās sola organizēt vakcinēšanas pret Covid-19 dzīvās rindas izmēģinājumu. Par to viņš pavēstījis mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Viņš norādīja, ka plāno atsaukties aicinājumiem veidot dzīvo rindu, tomēr tas notikšot vadītā veidā.

"Radīt nekontrolētu pulcēšanos, jucekli un epidemioloģiskos riskus nedrīkstam, tāpat nedrīkst ignorēt prioritāro grupu situāciju iepretim cilvēkiem ar daudz mazāku saslimšanas risku," skaidro ministrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu