Baidens: ASV no 19. aprīļa visi pieaugušie varēs vakcinēties pret Covid-19

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džo Baidens.
Džo Baidens. Foto: Reuters/ScanPix

ASV no 19.aprīļa visiem pieaugušajiem būs iespējams vakcinēties pret Covid-19, otrdien paziņoja prezidents Džo Baidens.

Pozitīvā ziņa no ASV, kas ir pirmajā vietā pasaulē pēc Covid-19 infekcijas gadījumu skaita un nāves gadījumu skaita, bet arī kļuvusi par vienu no līderēm vakcinācijā pret Covid-19, kontrastēja ar jaunu vienas diennakts nāves gadījumu skaita rekordu Brazīlijā un Eiropas problēmām ar "AstraZeneca" vakcīnu.

Baidens savā runā Baltajā namā paziņoja, ka pārceļ termiņu, no kura visi amerikāņi vismaz 18 gadu vecumā varēs vakcinēties pret jauno koronavīrusu, no 1.maija uz 19.aprīli.

"Mūsu vakcīnu programma ir ļoti aktīva. Mēs atvieglojam vakcīnas saņemšanu," sacīja Baidens. "Mēs esam pirmā valsts, kas izmantojusi 150 miljonus vakcīnu devu, un pirmā valsts, kas pilnīgi vakcinējusi vairāk nekā 62 miljonus cilvēku."

Baidena jaunizvirzītais 19.aprīļa termiņš nozīmē izbeigt ierobežojumus pēc vecuma, veselības problēmām vai citām kategorijām, kas noteikti cilvēku vakcinācijai. Tas gan nenozīmē, ka jebkurš uzreiz varēs saņemt poti, jo vakcīnu izplatīšana vēl nav pabeigta. 

Pirms tam apmeklējot vakcinācijas vietu Virdžīnijas štatā, Baidens sacīja, ka pandēmijas ļaunākais posms "vēl nav beidzies", bet tas drīz var notikt, pateicoties vakcīnām.

Kalifornijas štata gubernators Gevins Ņūsoms otrdien paziņoja par plāniem atcelt visus ar Covid-19 saistītos ierobežojumus uzņēmumiem un pilnībā atkalatvērt štata ekonomiku līdz 15.jūnijam, ja pašreizējais vakcinācijas temps turpināsies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu