Zināma Sevastovas pretiniece Čārlstounas "WTA 500" turnīra otrajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AFP/SCANPIX

Anastasija Sevastova Čārlstounas "WTA 500" turnīra otrajā kārtā šodien tiekas ar ASV tenisisti Ketrīnu Maknalliju.

Spēle starp abām tenisistēm sāksies ap plkst.17 pēc Latvijas laika un būs dienas pirmā spēle otrajā kortā.

Sevastova WTA rangā ieņem 47.vietu, bet viņas pretiniece Maknallija atrodas 118.vietā.

Turnīra pirmajā spēlē Sevastova pieveica krievieti Anastasiju Potapovu (WTA 75.) ar 6-3, 6-3. Savukārt Maknallija kortā pavadīja tikai vienu setu. Pēc zaudējuma ar 4-6 pirmajā setā viņas pretiniece turnīra desmitais numurs Jeļena Ribakina no Kazahstānas (WTA 23.) spēli nespēja turpināt.

Savā starpā tenisistes nav spēkojušās.

Sevastova aizvada savu veiksmīgāko nogriezni sezonā un pagājušajā nedēļā viņa sasniedza Maiami "WTA 1000" turnīra ceturtdaļfinālu. Arī Maknallija Čārlstounā ieradusies no Maiami, kur apstājās kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Sevastovai kopš pērnā gada sākuma nav izdevies demonstrēt stabilu sniegumu WTA tūrē. Šajā sezonā viņai ir deviņas uzvaras un septiņi zaudējumi, bet pretiniecei uzvaru un zaudējumu bilance ir 6-5.

ASV tenisiste sezonas labāko rezultātu sasniedza turnīrā Meksikas pilsētā Gvadalaharā, kur aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam.

Sevastova karjeras laikā izcīnījusi četras WTA trofejas, bet Maknallija ir sava pirmā titula medībās.

ASV tenisiste līdz šim labākus panākumus guvusi dubultspēlē, kur pasaules rangā ieņem 43.vietu.

Šī mača uzvarētāja trešajā kārtā tiksies ar turnīra piekto numuru Belindu Benčiču no Šveices vai Paulu Badosu no Spānijas.

Sevastova turnīrā Čārlstounā spēlē septīto reizi karjerā. Liepājnieces labākais rezultāts ir 2018.gadā sasniegts pusfināls.

Turnīrs Čārlstounā notiek uz māla seguma.

Tikmēr Latvijas otra vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pēc turnīra Maiami atgriezusies dzimtenē.

Pērn Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu