"Blue Jackets" šoreiz bez Merzļikina vārtos atkal apspēlē čempionus; Balcers zaudējumā paliek bez punktiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jonass Korpisalo
Jonass Korpisalo Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētajai Sanhosē "Sharks" komandai otrdien pārtrūka četru uzvaru sērija Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Tikmēr Kolumbusas "Blue Jackets" ar Jonasu Korpisalo vārtos vēlreiz pārspēja aizvadītās sezonas čempionus Tampabejas "Lightning".

"Sharks" savā laukumā ar rezultātu 1:5 (0:1, 1:3, 0:1) atzina Anaheimas "Ducks" pārākumu.

Sanhosē vienībā vienīgos vārtus guva Patriks Marlo, kuram tas bija 565.precīzis metiens karjerā, kas līgas labāko "bombardieru" sarakstā lāva pakāpties uz 23.vietu, apsteidzot uzreiz divus hokejistus - Džo Nīvendaiku un Matsu Sundinu.

Pretiniekiem pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei bija Deividam Beiksam un Nikolā Delorī, kamēr vārtsargs Džons Gibsons atvairīja 34 no 35 mājinieku mestajām ripām.

Balcers otrdien uz ledus pavadīja 17 minūtes un septiņas sekundes, no tām trīs minūtes un 21 sekundi vairākumā. Latvijas hokejists divreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Liepājnieks šajā sezonā 23 spēlēs guvis piecus vārtus, atdevis septiņas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Sharks" ar 38 punktiem 38 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu divīzijā, kur "Ducks" ar 31 punktu 40 mačos ir pēdējā starp astoņām komandām.

Video: "Sharks" - "Ducks" mača spilgtākie momenti

Tikmēr vārtsargs Elvis Merzļikins otro spēli pēc kārtas palika rezervē, kamēr viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar rezultātu 4:2 (1:0, 1:0, 2:2) uzveica iepriekšējās sezonas Stenlija kausa uzvarētāju Tampabejas "Lightning".

"Blue Jackets" vārtsargs Jonass Korpisalo otrdienas mačā neitralizēja 36 no 38 pretinieku metieniem un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni. Otrā laukuma galā Andrejs Vasiļevskis tika galā ar 26 ripām.

Laukuma saimniekiem ar vieniem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Makss Domi un Džeks Rosloviks, tāpat precīzi metieni bija Zekam Dalpem un Nikam Folinjo. Dalpem šie bija pirmie vārti kopš 2016.gada 20.oktobra. Viņš gan pēdējo četru sezonu laikā NHL aizvadījis vien 26 spēles.

Pēc tam kad Folinjo trešā perioda 14.minūtē ar metienu tukšos vārtos panāca 4:0, pretiniekiem pa reizei izcēlās Ross Koltons un Lūks Šens.

"Blue Jackets" ar 38 punktiem 41 duelī Centrālajā divīzijā ir sestajā vietā, bet "Lightning" 54 punktiem 39 spēlēs atrodas trešajā pozīcijā.

Video: "Blue Jackets" - "Lightning" mača spilgtākie momenti

Joprojām laukumā nav atgriezies uzbrucējs Teodors Bļugers, kura pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" viesos ar rezultātu 4:8 (1:4, 1:1, 2:3) kapitulēja Ņujorkas "Rangers" komandai.

Tristens Džerijs pirmajā periodā netika galā ar četriem no 11 pretinieku metieniem un viņu vārtos nomainīja Keisijs Desmits, kurš turpinājumā atvairīja desmit pretinieku ripas. Džerijs pirms tam savainojuma dēļ bija izlaidis divus mačus.

Viesiem vārti un rezultatīva piespēle bija Maika Metsona kontā.

Tikmēr pretinieku rindās vienus vārtus guva un trīsreiz rezultatīvi asistēja Artēmijs Panarins, kurš ceturto maču pēc kārtas izcēlās ar vairākiem punktiem vienā spēlē. Kopumā deviņi "Rangers" hokejisti tika pie vismaz diviem punktiem, viņu vidū arī aizsargs Edams Fokss, kuram vieni gūti vārti mazākumā un divas rezultatīvas piespēles vairākumā.

Igors Šestjorkins "Rangers" vārtos atvairīja 41 metienu.

Tikmēr trešo uzvaru pēdējās četrās cīņās svinēja šosezon nespēlējošā uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas izbraukumā ar rezultātu 5:3 (2:2, 1:1, 2:0) guva virsroku pār Ņūdžersijas "Devils".

Uzvarētājiem pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei bija Keisijam Mitlstedam un Rasmusam Dālinam, bet pretiniekiem 1+1 iekrāja Jespers Brats un Pavels Zaha. 

Zīmīgi, ka "Devils" 21 gadu vecais uzbrucējs Taiss Tompsons debiju NHL piedzīvoja, spēlējot pret savu vecāko brāli Teidžu Tompsonu.

Abas latviešu pārstāvētās komandas spēlē Austrumu divīzijā, kur "Penguins" ar 50 punktiem 39 spēlēs ir trešā, bet "Sabres" ar 24 punktiem 38 mačos ieņem pārliecinoši pēdējo pozīciju. Otrdienas spēļu pretinieces "Rangers" un "Devils" ir attiecīgi piektajā un septītajā vietā.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu